TCL mini led

j@j

Member
Witam,proszę o opinie użytkowników tej firmy,czy polecacie go lub nie,za jakiś czas będę zmieniał z 55 cali na 65 czy tcl jest warty,na tv oglądam sport,filmy,gry nie.

mpDante

Member
Bez reklam
Zależy który, bo masz aktualnie 4 modele w 65" (C803/5/9; MQLED85; C845; C855) ale na tak postawione pytanie - polecam.

Marlo

Active member
MQLED85 jest na tej samej platformie co C855 ,
i pomimo że C845 to wyższa seria , to MQLED85
parametrami prześcignął wyższą serię z 2023r, to tak
jak C855 ma lepsze parametry od wyższej serii C935 z 2022r.

Ostatnia edycja:

mpDante

Member
Bez reklam
Teoretycznie mqled/c765 ma więcej stref od c845, tylko czy procesor/algorytm jest równie dobry? C845 był jednym z najlepszych tv w zeszłym roku.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z tych co podałeś - wystarczy już 65C805 za 3999 zł , a 65Mqled za 4400 zł
Plus dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł .

Math13

Member
Czy TCL C855 w porównaniu do C845X2 wart jest dopłaty 1,5k PLN?
Jakie są znaczące różnice pomiędzy nimi?
Czy TCL C855 również posiada ten nowszy procesor: MT9653 (Pentonic 700)?

mpDante

Member
Bez reklam
Jest wart dopłaty. C855 w wielu testach uchodzi za najlepszy tv miniled. Zamiast C845 można rozważyć tańszego MQLED85 (C765), który ma zbliżone parametry.

Z tego co pamiętam C845 miał problemy z algorytmem wygaszania, że górne/dolne pasy w filmach nie były wygaszane. Nie wiem czy ostatecznie zostało to naprawione.

Co do procka, to teoretycznie C845X2 powinien mieć Pentonic 700.

Ostatnia edycja:

Math13

Member
Jest wart dopłaty. C855 w wielu testach uchodzi za najlepszy tv miniled. Zamiast C845 można rozważyć tańszego MQLED85 (C765), który ma zbliżone parametry.
Rozważałem tańszego MQLED85 (C765).
Niestety ma gorsze głośniki, bo tylko 2x15W (całkowita 50W) i gra jakoś tak "płasko", więc bez dodatkowych się nie obejdzie, a to wydatek minimum 1k.
W C845 jest 2x20W (całkowita 60W), a dźwięk jest naprawdę więcej niż zadowalający.
Z tego co pamiętam C845 miał problemy z algorytmem wygaszania, że górne/dolne pasy w filmach nie były wygaszane. Nie wiem czy ostatecznie zostało to naprawione.
C845X2 z nowym prockiem (a taki oglądałem) nie ma już problemu z wygaszeniem pasów góra/dół. Przetestowałem i sprawdziłęm dokładnie w sklepie, inaczej bym go nawet nie rozważał.
Co do procka, to teoretycznie C845X2 powinien mieć Pentonic 700.
I praktycznie taki dokłądnie ma, czyli: MT9653 (Pentonic 700)

mpDante

Member
Bez reklam
Biorąc pod uwagę cenę, to C765 nadal wydaje się lepszym wyborem. Prawdopodobnie ten sam procesor i więcej stref... ale ważne żebyś Ty był zadowolony.

Ja czaiłam się na 85", ale rzucili oleda 77B4 za bardzo fajną kasę i go zamówiłem. Mam jeszcze kilka dni na decyzję, więc zobaczymy.

mpDante

Member
Bez reklam
Biorąc pod uwagę cenę, to C765 nadal wydaje się lepszym wyborem. Prawdopodobnie ten sam procesor i więcej stref... ale ważne żebyś Ty był zadowolony.

Ja czaiłam się na 85", ale rzucili oleda 77B4 za bardzo fajną kasę i go zamówiłem. Mam jeszcze kilka dni na decyzję, więc zobaczymy. Na B1 nie narzekałem.

Do góry