Tcl 65c745

krycha69

New member
Siema. Słuchajcie mam tv jak w temacie. Mam trzy kwestie z którymi nie umiem sobie poradzić dokładnie to dwie a jedna to ogólne pytanie

1. jakieś sprawdzone ustawienia obrazu żeby było jak należy tzn żeby oddawało rzeczywistość?
2. Nie mogę z iPhone przesyłać zawartości airplayem ani w klonowaniu obrazu nie widać tv. Podczas próby odpalenia ustawień na tv AirPlay home kit wyskakuje błąd w kodzie 1003.
3. Do tv po optyku podłączony soundbar Samsunga. Nie mogę nim sterować pilotem od tv. Na starym Samsungu mogłem. Jak możecie poradźcie coś.
Dzięki miłego.

Marlo

Active member
Co do pierwszego punktu , to taki urok telewizorów TCL ,jednemu to pasuje,
drugiemu nie, tzw. obraz techniczny który nie ma nic wspólnego z naturalnością, dlatego
ja na Sony mogłem godzinami oglądać filmy przyrodnicze , pokazujące piękno natury,
i mnie to wciągało , na TCL po 5-10 mimutach już miałem dosyć tej sztuczności.

krycha69

New member
Co do pierwszego punktu , to taki urok telewizorów TCL ,jednemu to pasuje,
drugiemu nie, tzw. obraz techniczny który nie ma nic wspólnego z naturalnością, dlatego
ja na Sony mogłem godzinami oglądać filmy przyrodnicze , pokazujące piękno natury,
i mnie to wciągało , na TCL po 5-10 mimutach już miałem dosyć tej sztuczności.
A pozostałe punkty? Coś możesz doradzić?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Podaj proszę maila to wyślę Ci certyfikat.
W pozostałych przypadkach napisz proszę do Marka.
On Ci pomoże

krycha69

New member
Panowie jak wgrać z pena nowego softa który jest paczka spakowany zipem? W sekcji aktualizację mam aktualizacje automatyczna i przy niej suwak. Nie ma nic takiego jak aktualizacja lokalna. Mam też do wyboru aktualizacja przez sieć panel klienta USB. Przez USB mieli i wywala info że nic nie nośniku nie odnalazł.

krycha69

New member
Witam panowie.

Zauważyłem ostatnio że jak odpalam prime video albo sku showtime włączam coś chwilę leci i telewizor sam się restartuje i włącza od nowa. Logo tcl potem google. Co to może być? Wina softu? Dzięki pzdr.

krycha69

New member
Druga sprawa. Problem z aktualizacją softu. W tv siedzi android 12. Nie ma opcji aktualizacja lokalna. Także chyba narazie nie ma opcji aktualizacji.

Do góry