Telewizor TCL 43C645 QLED. Dotychczas podłączony pod satelitarny sygnał z platformy Canal+. Po podłączeniu pod dekoder UPC DVB-C Horizon stwierdzam że obraz nie jest tak ostry, czysty jak z sygnału z satelity. Powiem nawet że taki obraz nie zasługuje na miano obrazu HD bo nawet w obrębie loga danej telewizji widoczna jest "pływająca" pikseloza. Nie wiem czy to kwestia jakichś ustawień dekodera czy telewizora ale nie wydaje mi się bo przetestowałem różne kombinacje i poprawy na każdej z nich jest brak. Nie wiem czy sygnał z UPC jest tak kiepski że potrzeba może zdecydowanie lepszego telewizora ale jak wytłumaczyć że z platformy Canal+ obraz był zadowalający. Próbowałem także pod innymi kablami HDMI i wejściami w telewizorze. Nie mam możliwości chwilowej podmiany telewizora jak i dekodera. Z serwisu streamingowego czy nawet YT obraz jest znacznie ostrzejszy. Może coś jeszcze mogę spróbować zrobić z ustawieniami? Może o czymś zapomniałem ale skłaniam się już do tego że sygnał z "kablówki" może mieć gorszą jakość przekazu niż z satelity. Ale żeby aż tak?