Witam.Wkróce planuję zakup nowego Tv, gdyż po przeprowadzce na nowe mieszkanie, okazło się że moja stara Plazma ( Panasonic TX-P37X10) jest za mała. Z Panasa byłem dotychcas uiarkowanie zadowolony(przez 4 lata eksploatacji padło jedno ze złącz euro)- jeśli chodzi o oglądanie telewizji, to obraz był naprawdę super(zwłaszcza SD), gorzej sprawa się miała z konsolami- o ile gry na PS3 wyglądały fajnie i nie miałem większych problemów z kalibracją,to z Xboxem była mordęga- często obraz był za ciemny i zlewający się w ciemnych miejscach. W zasadzie co gra to usiałem zieniać ustawienia(telewizora,konoli, korekcji gamma z menu gry)- czasmi z narnym skutkiem.
Jako że mam teraz większe mieszkanko postanowiłem poszukać czegoś większego. I tu zaczynają się schody; Na początku napaliłem się jak szczerbaty na suchary na Samsunga UE55ES8000, bo topowy,bo smart TV i wogóle cud miód, jednak cena ostudziła mój zapał. Zresztą potem przyszła refkeksja czy ja na prawdę potrzebuje tego całego SmartUstrojstwa? Doszedłem do wniosku że to priorytetem nie powinno być(aczkolwiek traktuje to jako mile widziany dodatek).
Łażąc po sklepach moją uwagę przykuły trzy modele;
1. Samsung UE 46ES8000(wolałbym 55 ale aktualnie przekracza to moj budżet)
2. Sharp LC-60le740E
3. Samsung UE55ES6570- jakis dziwny model sprzedawany chyba tylko w EuroAgd.
nie ma żadnej zmianki o nim na oficjalnej stronie samsunga.
Aktualnie skłaniam się najbardziej w stronę Sharpa,aczkolwiek jestem otwarty na inne sugestie.
A to czego oczekuje i jakie warunki panują u mnie w domku:
1.Telewizja N(HD)
2. odległość od Telewizora :2,5- 3m
3. Oświetlenie: pokój raczej ciemny, okno od strony zachodniej(od lwej od TV), w razie potrzeby zaciągam rolety
4. Priorytety: zależy mi na dobrej jakości obrazie w grach(xbox360, Ps3), znośnym SD. Jakość 3D i opcje internetowe to sprawy drugorzędne.
5. Budżet: max 6500 zl
Cały czas się zastanawiam czy warto rezygnować z 55-60 cali na rzecz bajeranckiego Samosunga 46 ES8000.
CZekam na porady i sugestie.
Tomasz Sadowski
Jako że mam teraz większe mieszkanko postanowiłem poszukać czegoś większego. I tu zaczynają się schody; Na początku napaliłem się jak szczerbaty na suchary na Samsunga UE55ES8000, bo topowy,bo smart TV i wogóle cud miód, jednak cena ostudziła mój zapał. Zresztą potem przyszła refkeksja czy ja na prawdę potrzebuje tego całego SmartUstrojstwa? Doszedłem do wniosku że to priorytetem nie powinno być(aczkolwiek traktuje to jako mile widziany dodatek).
Łażąc po sklepach moją uwagę przykuły trzy modele;
1. Samsung UE 46ES8000(wolałbym 55 ale aktualnie przekracza to moj budżet)
2. Sharp LC-60le740E
3. Samsung UE55ES6570- jakis dziwny model sprzedawany chyba tylko w EuroAgd.
nie ma żadnej zmianki o nim na oficjalnej stronie samsunga.
Aktualnie skłaniam się najbardziej w stronę Sharpa,aczkolwiek jestem otwarty na inne sugestie.
A to czego oczekuje i jakie warunki panują u mnie w domku:
1.Telewizja N(HD)
2. odległość od Telewizora :2,5- 3m
3. Oświetlenie: pokój raczej ciemny, okno od strony zachodniej(od lwej od TV), w razie potrzeby zaciągam rolety
4. Priorytety: zależy mi na dobrej jakości obrazie w grach(xbox360, Ps3), znośnym SD. Jakość 3D i opcje internetowe to sprawy drugorzędne.
5. Budżet: max 6500 zl
Cały czas się zastanawiam czy warto rezygnować z 55-60 cali na rzecz bajeranckiego Samosunga 46 ES8000.
CZekam na porady i sugestie.
Tomasz Sadowski
Ostatnia edycja: