TANI TV rozmiar 32" do 1600zł

gelokrol

New member
Witam wszystkich którzy tu zajrzeli :)

Chce kupić nowy TV 32" za max 1600zł i z tego co dziś znalazłem to są następujące modele do wyboru:

WSZYSTKIE MAJĄ 32", FULLHD i 100HZ - to dla mnie podstawa do zakupu

LG 32" LCD 32LK530 - czas rekacji 2,4 ms, 1380 zł
TOSHIBA 32" REGZA LED 32RL838 - 1540 zł
Philips 32" LCD 32PFL4606H - 1480 zł
Sharp LC-32FS510 - czas reakcji 8,5 ms, 1350 zł

opis wszystkich modeli oprócz Sharpa jest na agito, sharp na ceneo

nie mam pojęcia który z nich wybrać... i im więcej czytam tym bardziej nie wiem.... składanim się do LG - jakoś ta nazwa kojarzy mi się z dobrm sprzętem no i jest tani :p
co do pozostałych to philipsa ogólnie jako marki tv ludzie nie polecają, o toshibie i sharp nie jestem w stanie nic powiedzieć...

proszę o sugestie czy któryś z wymienionych przezemnie TV jest lepszy od innych? i jeżeli tak to dlaczego??

na telewizorze mam zamiar oglądać filmy z laptopa, grać trochę w gierki i pewnie obrabiać zdjęcia z aparatu, no i oczywiście oglądać tv sygnał najprawdopodobniej analogowy lub cyfrowy od dostawcy internetu - nie żadna satelita, N, ani nic takiego..

prosze o pomoc - chce kupić jak najszybciej ponieważ przed świętami ceny zapewne pójda w górę a od przyszłęgo roku ma być podobno jeszcze drożej... ;/

pozdrawiam
Grzesiek

gelokrol

New member
Żaden z nich - najlepszy do warunków jest Samsung 32D5000

z tego co cztałem w necie to ten samsung ma problemy z wyświetlaniem obrazu z źródeł analogowych i generuje kiepski obraz, co widać szczególnie przy oglądaniu z małej odległości - czyli takiej jaką ja mam w domu. Masz może jakieś testy tego TV? możesz się jakoś odnieść do tej informacji?

a.. i on ma 50hz jeśli sę nie mylę - a jedynie jakiś system który ma imitować 100hz...

Ostatnia edycja:

gelokrol

New member
widziałem dziś na żywo tego: 32D5000 i mi nie przypadł do gustu - stojąc obok toshiby i sharpa w tej samej puli cenowej nie robił wrażenia a wręcz przeciwnie, wydawało mi się że obraz jest gorszej jakości... dodatkowo kolory były bardziej ciepłe niż na pozostałych dwóch modelach ale to raczej kwestia ustawień bo nawet pandy na National geographic były żółte :p

jakieś inne sugestie co powiecie na lg 32lk530?? ten mi się w miare podoba i nawet ma opcje odtwarzania z podłączonych dysków przenośnych - nie tylko pendrivów :)

ktoś pomoże?

don111

Banned
w tej kwocie kupisz bardzo dobre LG - 42PT353, plazma, więc zapewni dużo lepszą jakość obrazu z telewizorów w podobnej kwocie, jedyna wada - ekran z szybą, odbija światło

gelokrol

New member
w tej kwocie kupisz bardzo dobre LG - 42PT353, plazma, więc zapewni dużo lepszą jakość obrazu z telewizorów w podobnej kwocie, jedyna wada - ekran z szybą, odbija światło

niestety ale odległość w pokoju do TV to będzie około 2m, węc wielkość musi być 32" - wiecej to będzie już za dużo.. ;/

pepe1974

New member
Ja też szukam "trzydziestki dwójki" ...ale nie dla siebie, tylko dla babci, która (co oczywiste) nie ma specjalnych wymagań, a w zasadzie ma tylko 3: ma być 32" bo inny się jej nie zmieści pond to ogląda z 1,5 metra więc i tak większy jest zbyteczny; ma mieć tuner DVB-T (MPEG 4) [choć to bardziej mój wymóg - Babcia tego nie kuma] i ostatni; ma być jak najtańszy [bo ja za niego płacę ;) ]
znalazłem takie dwa modele: UE32D4000 TV LED SAMSUNG i TOSHIBA 32AV833G.
Co doradzacie?

gelokrol

New member
zdecydowłem się na sharp, kupiony super okazyjnie na:

hiperokazja . pl za 1280zł lol :D podczas gdy normalnie kosztuje 1500-1700-2000 :D

dzwoniłem do nich i ten model jest sprzedawany jako końcówka serii, nie sa to wystawowe sztuki, tylko pełnowartościowy fabrycznie zapakowany sprzęt.

Sam sklep ma różne opinie - można znaleźć trochę negatywnych w ineternecie, ale mam nadzieje że mój zakup będzie ok :D w końcu kto nie ryzykuje nie wygrywa :p

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
gelokrol-
Tak to stary model ale bardzo dobry , szczególnie do skalowania SD.
Napisz proszę czy jesteś zadowolony, bo pewnie masz go już u siebie

============================================
Pepe 1974 -
ja ma być tani i do sygnałów SD to Samsung 32D4000
będzie dobry.

============================================

Do góry