Moglby sie ktos wypowiedzic...
Ok, wypowiadam się

, mogę być tym KTOSIEM
Wszystkie moje wypowiedzi poniżej dotyczą systemów non3D, które osobiście dla mnie mogłyby nigdy nie powstać. Przynajmniej z tym co na razie mają do zaoferowania.
Sam standard Blu-ray (HD 1080p + HD audio) jest wystarczająco b. dobrej jakości by się nie przejmować ceną za player Blu-ray. Więc za co płacimy więcej jak mamy kasę. Przede wszystkim za komplementarność z tym co mamy i chcemy używać.
Do oglądania filmów w standardzie blu-ray przy założeniu, że mamy tv full (ready) hd + ampli z dekoderami hd audio, najprostszy player w zupełności wystarczy.
Jak dokładamy nasze oczekiwania np. player ma dobrze lub b. dobrze skalować DVD do full HD (bo akurat mamy pokaźną kolekcję DVD z którą nie chcemy się rozstawać) dopłacamy do skalera, który nas zadowoli. Najprostsze playery i sam TV mają w sobie skaler taki by wyświetlić obraz niższej rozdzielczości do natywnej TV.
Jak dokładamy oczekiwania by odtwarzał np. materiały wideo z portu usb, dopłacamy, chociaż ogólnie jest to już standardem.
Jak nie mamy w ogóle lub nie mamy porządnego (zadawalającego nas) smart TV w TV to dopłacamy…
Itd., itd., kwestia określenia potrzeb, możliwego budżetu, przy określonym budżecie koniecznych kompromisów, wife-zone (jak masz) i masz swój wymarzony player za cenę, którą chciałeś, mogłeś lub musiałeś zapłacić.
Na przyszłość pytaj o konkretne modele ale zawsze wcześniej zapytaj wujka google czy nie ma coś na ten temat do powiedzenia.