Witam,
przeglądając znany portal aukcyjny, plus uświadamiając sobie, że mam ograniczony budżet, doszedłem do wniosków, że w zestawie który mam zamiar kupić, muszą być głośniki TAGA TAV-606 v3 + ewentualnie sub TSW-90.
Pytanie następujące, jest takie: pod jaki amplituner to podpiąć, by do 'siebie pasowały' i jakością/mocą się pokrywały. Budżet jakiś tam jest, wiadomo im mniej wydam tym lepiej. Upatrzone 'zestawy' to:
Reasumujac, mam pomieszczenie ok 21m kwadratowych. Wydaje mi sie, ze do takiego metrazu, potrzebny jest juz subwoofer, tym bardziej, ze duzo muzyki elektronicznej slucham.
Sluchac bede na tym glownie muzyki, nastepnie gry na xboxa, na koncu filmy.
Dylemat? Pod czym najlepiej zagra TAGA 606.
Istotnie, wydaje sie dla mnie, rozwiazanie z portem usb, (chcialbym podpiac pendrive z mp3...) ktorego to w najtanszym pioneerze brakuje... ale tu przychodzi mi do glowy pomysl, mianowicie dokupienie za 500zl blureaya ktory ma wyjscie sieciowe, usb ... i inne bajery.
czyli reasumujac, mialbym:
Pioneer VSX-322 + TAGA TAV-606 v3 + TSW-90 v.2 + PIONEER BDP-150 = ZA 2600 pln
Czy jest lepsze rozwiazanie niz to zaproponowane powyżej ? Uprzedzam, ze nie jestem audiofilem, a zarazem 400 zl roznicy, jest do przelkniecia, jesli powyższe propozycje, dzieli przepasc.
Ktos jest w stanie doradzic, co bedzie najlepsze do 3tys ?
Ps. Czy dzisiaj wszystkie ampli maja funkcje, ze z dzwieku stereo, robia 5.1 i zagra taka zwykla mp3 na wszystkich glosnikach?
Pozdrawiam
przeglądając znany portal aukcyjny, plus uświadamiając sobie, że mam ograniczony budżet, doszedłem do wniosków, że w zestawie który mam zamiar kupić, muszą być głośniki TAGA TAV-606 v3 + ewentualnie sub TSW-90.
Pytanie następujące, jest takie: pod jaki amplituner to podpiąć, by do 'siebie pasowały' i jakością/mocą się pokrywały. Budżet jakiś tam jest, wiadomo im mniej wydam tym lepiej. Upatrzone 'zestawy' to:
Kod:
Pioneer VSX-322 + TAGA TAV-606 v3 = za 1579zl
Pioneer VSX-322 + TAGA TAV-606 v3 + TSW-90 v.2 = za 2099zl
YAMAHA RX-V373 + TAGA TAV-606 v3 = za 2099
Yamaha RX-V 373 + TAGA TAV-606 v3 + TSW-90 v.2 = za 2599zl
Yamaha RX-V 473 + TAGA TAV-606 v3 + TSW-90 v.2 = za 2999zl
DENON AVR-1713 + TAGA TAV-606 v3 + TSW-90 + SŁUCHAWKI = za 3149
Sluchac bede na tym glownie muzyki, nastepnie gry na xboxa, na koncu filmy.
Dylemat? Pod czym najlepiej zagra TAGA 606.
Istotnie, wydaje sie dla mnie, rozwiazanie z portem usb, (chcialbym podpiac pendrive z mp3...) ktorego to w najtanszym pioneerze brakuje... ale tu przychodzi mi do glowy pomysl, mianowicie dokupienie za 500zl blureaya ktory ma wyjscie sieciowe, usb ... i inne bajery.
czyli reasumujac, mialbym:
Pioneer VSX-322 + TAGA TAV-606 v3 + TSW-90 v.2 + PIONEER BDP-150 = ZA 2600 pln
Czy jest lepsze rozwiazanie niz to zaproponowane powyżej ? Uprzedzam, ze nie jestem audiofilem, a zarazem 400 zl roznicy, jest do przelkniecia, jesli powyższe propozycje, dzieli przepasc.
Ktos jest w stanie doradzic, co bedzie najlepsze do 3tys ?
Ps. Czy dzisiaj wszystkie ampli maja funkcje, ze z dzwieku stereo, robia 5.1 i zagra taka zwykla mp3 na wszystkich glosnikach?
Pozdrawiam
Ostatnia edycja: