Tablet i karta microSD gdzie jest 'wałek' ..?

Borixon

Active member
Bez reklam
Witam Panowie. Mam tablet Asus T100ta i chciałem dokupić do niego kartę microSD. Na allegro są karty Samsung 64gb za niecałe 70 zł KARTA PAMIĘCI MICRO SD 64gb SAMSUNG + ADAPTER (4227520381) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Chodzi o to że taka sama karta ale każdej innej znanej firmy kosztuję koło 100 zł więcej ?

Pytanie czy to tania chińszczyzna (zdaje sobie sprawe że inne też z Chin) i ten samsung będzie chodził wcale nie tak jak jest w opisie tylko wolniej ?? Ktoś ma jakieś doświadczenie ?
Pozdrawiam

tdx

New member
Bez reklam
system widzi ją jako 64 ale to prawdziwa 4GB karta

241.jpg

Karata na dole aukcji nie jest kartą sprzedawaną bo ta pojemność ma opisaną w kolorze białym a na zdjęciach wyżej są na niebiesko

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
kiedyś na allegro się naciąłem na taką podróbę jako 16 GB CF do lustrzanki. Skusiła mnie cena. Faktycznie było 4 GB, ale sprzedawca zwrócił pieniądze. Dziś podrabia się wszystko. W necie można znaleźć strony które pokazują delikatne różnice na karcie, opakowaniu, po których można rozróżnić czy to nie podróba. Moja pasowała idealnie do podróby, ale po fakcie ;) Unikaj takich okazji.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kart, szczoteczek do zebow, perfum i calej masy roznych produktow nie kupuje sie na allegro.
Kiedys o tym pisalem, loteria. Na ebayu zagranicznym to juz jest plaga, nie do odroznienia.

Do góry