Szukam smart TV zatrzymałem sie w erze czarno białej

Sebsn122

New member
Cześć,

Krótko o sobie, od 8 lat nie wiem co to telewizor, z domu pamiętam jedynie grundika w kolorze może jakieś 30 cali i czarno-biała drewnianą kobyłę.

Odkąd jestem na swoim (poza domem rodzinnym) nie mam i nie miałem tv. korzystam tylko z pc/laptopa.
Jako że już prawie z żoną kupiliśmy mieszkanie, a moim marzeniem jest oglądanie meczów na czymś większym niż 24 cale PC lub wspólne(o tak zaraziłem żonkę Legią/reprezentacja bo teraz graja dobrze, nie żebym był tylko kibicem legi kibicuje każdemu polskiemu klubowi który coś gra). A jak wiadomo prze internet tylko streamy lub płatne serwisy które nie zawsze działają jak należy a jak działają w miarę to 30 zł za pirackie transmisje na miech. I tak nie masz gw że nie będzie lagów lub nagle nie będzie transmisji.

Reasumując szukam TV
myślę że ok 50 cali salon będzie miał do 20 m2 (bez kuchni sam salon). ale musi się wcisnąć jeszcze moje biurko i PC kanapa i stół.

Słyszałem że są teraz takie TV co obsługują przeglądarkę www, ale jedne maja jakieś aplikacje inne nie maja flasza. itp. A ja bym chciał
1.jeżeli to możliwe móc oglądać filmy z pendrivie jakieś tam pobrane.
2. filmy i filmiki z internetu ale nie tylko z yotuba, ale np z cda. lub ze streamów weeb.tv. meczyki.pl itp
3. czy obejrzeć filmik z linka który wyśle sobie np na pocztę mail z innego źródła.

Dźwięk nie jest priorytetem a ale wiadomo lepiej zawsze chętnie. (grunt żeby nie buczał, a genialne by było możliwość podłączenia bezprzewodowych słuchawek.(można też podesłać linka takich powiedzmy 200 zł )

nie wiem czy będzie wisiał czy stał wiec taki aby spełniał oba standardy, (jeżeli jeden proszę napisać który) .

I najważniejsze cena 1500-2000 ale myślę że i na 500 zł dodatkowe się nie-zapłacze.(jeżeli sie nie da w tej cenie, to można podsyłać kompromisy np mniejszy lub bez jakiejś opcji.)

dodatkowo chętnie posłucham opinii o dostawcach tv myślę ze będę brać z pakietem z internetem
i obowiązkowo canal+ wiadomo czemu.

Do góry