Szukam opinii - zestaw Sony BDV-E880

tracek

New member
Wymieniony w tytule Sony BDV-E880 to sukcesor całkiem lubianego (w zakresie ~2000 zł) zestawu BDV-E870. Niestety, informacja od producenta jest bardzo ograniczona, a recencji w Internecie zupełny brak. Byłbym zatem niezmiernie wdzięczny za jakiekolwiek opinie w jego temacie, nawet jeśli tylko znasz kogoś, kto stał obok E880 ...

Z podręcznika użyszkodnika, jaki znalazłem na stronie producenta, wynika, że jest nowy model subwoofera, głośnika surround oraz amplitunera / czytnika blu-ray. Prawie żadnych danych technicznych. Z rzeczy obiektywnych względem poprzednika ma dwa wejścia HDMI. Podobno w E870 subwoofer sprawował się nienajlepiej, więc jest szansa na poprawę. Jak również na popsucie.

Zastanawiam się czy ryzykować kupno nowego, czy też brać "stary" E870.

lelec

New member
Witaj

Stałem. Słuchałem, ale w centrum handlowym, gdzie ciężko powiedzieć coś na temat jakości dźwięku...
Zamiaruję to kupić. Brak wifi mnie trochę denerwuje, na szczęście mam do tv podprowadzony LAN, a opinie na temat łączenia między media serwerem a sprzętem sony po wifi są słabe (co i ja mogę potwierdzić). Po lanie jest lepiej. Dlatego rezygnuję z wersji z wifi.
Jeśli chodzi o porównanie z e870, to jedna rzecz mi sięzajebiście podoba w e880 - przeglądarka internetowa, którą można sterować z ... komórki z androidem czy ios-em. Ogólnie całe DLNA jest o wiele lepsze w e880, dlatego nie ma się co zastanawiać.

Poza tym, jak coś nowsze, to nowsze standardy będzie obsługiwało. I support będzie do tego dłużej. Co do jakości dźwięku z tych dwóch urządzeń, to nie są to topowe jakieś rozwiązania, no ale w swojej klasie grają dobrze, i nie sądzę, by jakoś specjalnie odbiegały od siebie nawzajem (Sony oczywiście chwali nowszy model, z powidu kształtu głośników).

Czego brak w e880? W odtwarzaczach BR od sony zaczyna pojawiać się SKYPE, a tu tego nie ma.
Reasumując, nawet nie zastanawiam się nad e870, wezmę e880.

Serdeczne pozdrowienia
Marcin

Do góry