Suprema, Taga czy Kraftmann?

biler

New member
Witam,

Po ponad 3 letnim ogladani 46cali zamazyl mi sie rzutnik. I o ile model mam juz na 90% wybrany (epson eh-tw3200) to co do ekranu to mam dylemat. Czytalem forum ale nie wiem. po wstepnej analizie rozmiar juz ustalilem -> elektrryczny matt grey 203x114 z ramkami. Wysokosc pokoju to 260cm i ekran ma byc na suficie wiec gorny top min 60cm. Naogladalem sie ceneo, for, allegro i wpadly mi w oko 3:
- Suprema Andromeda (brak pilota do sterowania, 4warstwy) pilot RF to doplata 599pln
- Taga Rubin/Karbonada (pilot RF/ pilot IR+trigger12v 3 warstwy)
- Kraftmann Smart-S1 (sterowanie RF 4 warstwy)

Cenowo sa zblizone (+/- 100pln)
Pytam, bo nie mam pojecia co wybrac. Na pilocie jakos specjalnie mi nie zalezy bo zawsze mozna ze sciany opuscic, a jak jest blokada polozenia koncowego to ograniczy sie pewnie do jednego przycisniecia. O Kraftmannie czytalem, ze zeszli z jakoscia i na innym forum ktos opisywal walke z reklamacja pofalowanego ekranu. Taga to wielka niewiadoma, malo zdjec i opinii. A Suprema to chyba dobry ekran, ale najdrozszy z 3 i bez pilota. Nie wiem czy ma ustawienia krancowe.

Czy mozecie doradzic który i dlaczego.

full2g

New member
Witam ,
Po ponad 3 letnim ogladani 46cali zamazyl mi sie rzutnik. Wysokosc pokoju to 260cm i ekran ma byc na suficie wiec gorny top min 60cm. Naogladalem sie ceneo, for, allegro i wpadly mi w oko 3:
- Suprema Andromeda (brak pilota do sterowania, 4warstwy) pilot RF to doplata 599pln
- Taga Rubin/Karbonada (pilot RF/ pilot IR+trigger12v 3 warstwy)
- Kraftmann Smart-S1 (sterowanie RF 4 warstwy)
Czytam i jakbym miał deja vu :shock:
Sam wybieram Supreme Andromede IM ( w wersji z pilotem ) 230x130. Troche na chybił-trafił , troche z opinii na forach . Nie stac mnie na ekran z napinaczem za 3000 plus pilot plus top plus .... wyjdzie ponad 4000 :(

Z jakich odległości bedziesz to oglądał ? Moja odległosc to 3m ...
Pozdrawiam
Tomek

biler

New member
U mnie odleglosc miedzy scianami to 410cm. Zamowilem juz andromede 203x114. 230 bylaby wg mnie za duza dla mnie. Zrezygnowalem z pilota do ekranu bo nie trzeba trzymac przycisku przy opuszczaniu ekranu. Wystarczy raz nacisnac i ekran zjezdza do ustawionej wysokosci od podlogi. A nie oszukujmy sie, salonu nie mam 100m2 tylko kilkanascie i nacisnac przycisk na scianie to zaden wysilek, a bulic dodatkowo 600pln za kolejnego pilota nie mam zamiaru.

Do góry