Subwoofer Mission M6as - proszę o opinię...

samart

New member
Witam ponownie
Jestem na etapie szukania dodatkowego subwoofera do dużego
pomieszczenia, wmiarę uniwersalnego do KD oraz stereo. Pracował
będzie pod ONKYO 605/705 (po zmianie obecnie używanego amplitunera).
Przeszukałem forum, ale niestety nie znalazłem postów dot. tematu.
W necie też niewielę mogłem znależć.

Może na tym forum jest ktoś kto go użytkuje, ewentualnie ma
na jego temat jakieś opinie.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Ciekawa konstrukcja.

mission_m6as.jpg

imalas

Member
Podaj e-mail na priva to wyślę skan testu z audiovideo, wyniki nie zachwycają , tak jak wygląd tego "eleganta" . Podam tylko wyniki:

Barwa 5/10
❚ By brzmieć naturalnie m6as musi być „cięty” bardzo nisko. Jednak i tak bas ma charakterystyczne zabarwienie
Rozciągnięcie pasma 9/10
❚ Bardzo dobre, jedne z najlepszych w teście, obok JBL E250P. To najmocniejsza strona Missiona
Rytmiczność 6/10
❚ Tylko umiarkowana z uwagi na charakter basu.. Mission jest zbyt wolny do większości kolumn, zwłaszcza monitorów
Dynamika (LFE) 7/10
❚ Sprawa wrażenie bardzo dużej, ale do chwili gdy puścimy głośne impulsy basowe (ok. 40-50 Hz). Obudowa zamknięta obciąża.
Wyposażenie 9/10
❚ Pilot zdalnego sterowania z dyskretnymi ustawieniami podziału i pamięciami ustawień. Brak wyjść głośnikowych
Ocena łączna 7,20
KATEGORIA SPRZĘTU C

Pozycja przedostatnia wygrał tyko z Magnat Monitor 300 - 7.0pkt.(za ok.600zł-700zł)

fazer58

Member
Bez reklam
Ja użytkuję MISSION 7AS1 już prawie osiem lat! Jest to mała skrzynka(wys.szer.gł.ok.30cm).Zanim go kupiłem przetestowałem wiele innych z przedziału cenowego ok.2000zł.Właśnie dla obudowy zamkniętej wybór padł na ten właśnie model.Potrzebowałem szybkiego suba do swoich ALR Jordan Entry 5M,który zejdzie wystarczająco nisko(ten penetruje do 28Hz).Zadnego buczenia,dudnienia itp.Zarówno w kinie, jak i w stereo spisuje się wyśmienicie! Nie przejmuj się za bardzo"słabą" barwą dzwięku w recenzji, w praktyce i tak kolumny główne bardziej za to odpowiadają.Każdy instrument basowy ma tyle wyższego basu,że właśnie w nich będzie słyszalny.

Do góry