subwoofer E150P JBL

mikas

Member
Mam od jakiegoś czasu zestaw JBL Northridge Cine Pack i do niego subwoofer E150P. I właśnie z nim mam problem, subwoofer lekko buczy, ale jest to słyszalne z kilku metrów a najbardziej wieczorem. Oczywiście słychać go jak jest wyłączony dźwięk (bo przy włączonym dźwięku jest on zagłuszany i go nie słychać) i nawet odpięty od niego kabel cinch. Mam zamiar nie długo jechać do serwisu ze swoim H/K 255 bo pyka i zastanawiam się czy przypadkiem nie zabrać tego suba. Czy u Was też słychać jakieś buczenie z subwoofera w trybie standby i włączonym ?

Kaszan

New member
Cos kiedyś było o buczeniu subów JBL z serii "e", jest to z tego co pamiętam wada jakiegoś transformatora ale nie chce strzelać bo nie pamietam dobrze. W każdym razie usuwają tę wadę bez problemów. Najlepiej zapytaj Blackninja albo Kikiego.

vvilk

New member
Niestety ja tez mialem taki problem z E150. Podobno serwis to naprawia choc slyszalem tez opinie, ze u kogos po naprawie bylo to samo i w serwisie stwierdzili, ze TTTM. :(
Ja zaoszczedzilem sobie klopotu i od razu wymienilem ne ES150.

mikas

Member
Dzisiaj dzwoniłem do serwisu i powiedziano mi że zastosowane transformatory w modelu E150 i E250 buczą i nic nie da się z tym zrobić.

Do góry