Subwoofer do yamahy pianocraft mcr755

Szymszon

New member
Witam. Jesteśmy tuż po remoncie pokoju 19m2. Gra w nim sobie yamaszka z tytułu. Planujemy dokupić sub, ale jakiś mniejszy. Zależy nam głównie na tym, żeby sub "podkreślał" bas w muzyce, nie łupał i nie dominował. Po prostu w samych kolumnach jest go trochę za mało, a zmieniać ich nie chcemy, ładne są :p Może jamo 210? Albo te "dedykowane" jak np yamaha fsw050? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!

alan86

New member
cześć,

mam ten sam temat do mniejszej Yamahy, też szukam subwoofra i mogę Ci od razu powiedzieć, że miałem subwoofer z podobnego przedziału cenowego tzn YST-SW012 i go sprzedałem. Nie pasował mi fakt, że nie miał regulowanego odcięcia czestotliwości i zacząłem dostrzegać, że nie nadąża. Teraz szukam szukam czegoś innego, ale coraz bardziej przekonuje się do zamkniętej obudowy szczególnie do słuchania muzyki

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Rzeczywiście subwoofer zamknięty byłby najlepszy ,niezłe są suby firmy REL ale koszt nawet podstawowego modelu będzie zbliżony do tej Yamahy
Można też pomyśleć o subie bas-reflex jednak taka konstrukcja jest bardziej wrażliwa na ustawienie .Na ścisłość Jamo mógłby być ,jednak bardziej bym się skłaniał ku jakości niż mocy .Niezłą propozycją może być nowy sub Paradigm PDR 80 v5 ok.1200zł z opisu wynika że to już piata wersja więc projekt jest już rozwinięty co daje szanse na dobry dźwięk

Do góry