ST60 - Youtube nie działa stabilnie

quarantine01

New member
Witam, Po którejś aktualizacji oprogramowania zauważyłem, że Youtube potrafi wyłączać się po kilku sekundach, czasem paru minutach, czasem nawet nie trzeba nawet wybierać filmu...Aplikacja się zatrzymuje i wracamy do głównego menu telewizora....
To samo gdy staruje film z komórki....
Panasonic Polska oczywiście odsyła do twórców aplikacji Youtube....a ja nie mam za bardzo ochoty kupować się jakiegoś TV Boxa....

Czy ma/miał ktoś podobne problemy? Jeśli nie to na jakiej wersji oprogramowania ma telewizor?
Jeśli miał i udało się rozwiązać to byłbym wdzięczny za pomoc....

p.s. zakładam, że nie to związane z przejściem na HTML5, bo po pierwsze dotyczyło to starszych tv a po drugie ]te same filmy potrafią być sporadycznie odtwarzane w całości do końca....

Pozdrawiam
TK

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Niestety w starych modelach Panasonic nie będzie wspierał update Youtube.
Wystarczy jak kupisz dongla z Androidem ale zdublujesz obraz ze smartfona na telewizor.

racuh

Banned
W 55 ST60 nie mam żadnych problemów z Youtube, wersja software to 3734-10302.
Ja miałem coś podobnego ale w VT20, różnica polegała na tym że mi wyłączało media serwer, czasami obejrzałem film do końca a czasem wyrzuciło mi aplikacje zaraz po wejściu, a czasami w połowie filmu.

Ostatnia edycja:

roman

New member
Witam, Po którejś aktualizacji oprogramowania zauważyłem, że Youtube potrafi wyłączać się po kilku sekundach, czasem paru minutach, czasem nawet nie trzeba nawet wybierać filmu...Aplikacja się zatrzymuje i wracamy do głównego menu telewizora....
To samo gdy staruje film z komórki....
Panasonic Polska oczywiście odsyła do twórców aplikacji Youtube....a ja nie mam za bardzo ochoty kupować się jakiegoś TV Boxa....

Czy ma/miał ktoś podobne problemy? Jeśli nie to na jakiej wersji oprogramowania ma telewizor?
Jeśli miał i udało się rozwiązać to byłbym wdzięczny za pomoc....

p.s. zakładam, że nie to związane z przejściem na HTML5, bo po pierwsze dotyczyło to starszych tv a po drugie ]te same filmy potrafią być sporadycznie odtwarzane w całości do końca....

Pozdrawiam
TK
W moim 50st60 to samo, aż człowieka krew zalewa!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Niestety FireFox padł i update Panasonic nie robi do starszych modeli.
Nie wiadomo czy będzie robił do nowych.
Jedynym rozwiązaniem jest dongl z Androidem lub box z Androidem.

muchaone1

New member
Niestety w starych modelach Panasonic nie będzie wspierał update Youtube.
Wystarczy jak kupisz dongla z Androidem ale zdublujesz obraz ze smartfona na telewizor.

zgodnie ze stanowiskiem Panasonic to rzeczywiście może nie być ich wina (mam problemy z youtube po ktorejś aktualizacji aplikacji gdzie google zmienilł jej wygląd i moje kino domowe z 2013 zawiesza się przy odtwarzaniu wszystkich filmów-widać ma za słaby procesor. od nowości mój model miał wolno działające funkcje internetowe a teraz już mimo nowej wersji youtube to nie mogę z niego korzystać).

"dziękujemy za kontakt z Biurem Obsługi Klienta Panasonic Polska. Uprzejmie informujemy, że firma Panasonic jedynie umieszcza aplikacje na swojej platformie, natomiast wszelkie zmiany, obsługa lub nawet wycofanie z użycia nie należy do uprawnień firmy Panasonic, ale do jej właściciela - w tym wypadku firmy Google, która jest właścicielem aplikacji YouTube."

muchaone1

New member
Niestety FireFox padł i update Panasonic nie robi do starszych modeli.
Nie wiadomo czy będzie robił do nowych.
Jedynym rozwiązaniem jest dongl z Androidem lub box z Androidem.

a co ma piernik do wiatraka? przecież model o którym mowa jest na autorskiej platformie Panasonic'a Viera a nie firefox który wszedł w niektórych tylko nowszych modelach

Do góry