ST50 i dekoder dialogu-problem

Tomczus

New member
Witam,

Mam problem z połączeniem dekodera Dialogu do plazmy 55ST50. Używam przewodu HDMI i obraz jest ok ale dźwięk dialogów jest bardzo płytki, bez basu i głębi. Muzykę i tło słychać normalnie jedynie dialogi są dziwne. Po Euro złączu i na naziemnej tv cyfrowej wszystko słychać normalnie. Jak podłączyłem dekoder do bardzo starego LCD Sony po HDMI to działało normalnie. Na każdym złączu HDMI jest tak samo. W ustawieniach dekodera nie ma nic bo by pozwało na zmianę ustawień dźwięku. Ktoś ma pomysł, co może być przyczyną?

Czy jest szansa, że dekoder nie bardzo chce współpracować z tym TV?

Pozdrawiam

digitalus

Banned
Witam
Probowales przywrocic ustawienia domyslne dla trybu dzwieku?
W menu telewizora jest korektor(tryb dzwieku, uzytkownik, wtedy aktywny bedzie korektor), jakosc dzwieku moze byc lepsza .Zajrzyj do instrukcji.

Ostatnia edycja:

Tomczus

New member
Z ustawieniami już wszystko próbowałem, przy aktywnym korektorze jak daję basy na maksimum to jest nieco lepiej ale i tak ciężko się tego słucha. W dekoderze też już przywracałem ustawienia i dźwięku i cały dekoder restartowałem bez żadnego efektu...

digitalus

Banned
Jesli nie ma poprawy to przywroc ustawienia fabryczne telewizora .
W menu dzwiek,glosnosc domyslnie ustawiona jest na zero i mozna zwiekszyc.

Ostatnia edycja:

Tomczus

New member
Jednak to nie wina telewizora... To dekoder coś nawala. Ma infolinii powiedzieli, że skoro nie ma kanałów HD, to żeby podłączyć przez Euro bo przez HDMI nie ma sensu a jeszcze może sprawiać kłopoty :-/ trochę to dziwne

Do góry