Witam,
Od dłuższego czasu poszukuję sprzętu który rozszerzy domowe możliwości odtwarzania i przechowywania zdjęć, plików wideo oraz płyt DVD. Mam pewne wymagania które powinien spełniać poszukiwany sprzęt niestety jednak im dłużej szukam tym większy mętlik mam w głowie. Proszę więc o Waszą pomoc, propozycje rozwiązań, które powinienem zastosować tak aby nie wydać majątku i jednocześnie maksymalnie dopasować sprzęt do stawianych wymagań.
Głównym moim założeniem jest uniwersalność rozwiązania. Chciałbym uniknąć kupowania kilku sprzętów, które będą pokrywać się swoją funkcjonalnością oraz generować kolejne piloty na stoliku.
Poniżej moje wygórowane wymagania, które po części spełniają niektóre odtwarzacze multimedialne
1. Foto
Z góry dzięki za poświęcony czas.
ps. w ostateczności jako jedne z rozwiązań przyjmuję oddzielny zakup odtwarzacza DVD/Blue-ray
(kolejny pilot)
Od dłuższego czasu poszukuję sprzętu który rozszerzy domowe możliwości odtwarzania i przechowywania zdjęć, plików wideo oraz płyt DVD. Mam pewne wymagania które powinien spełniać poszukiwany sprzęt niestety jednak im dłużej szukam tym większy mętlik mam w głowie. Proszę więc o Waszą pomoc, propozycje rozwiązań, które powinienem zastosować tak aby nie wydać majątku i jednocześnie maksymalnie dopasować sprzęt do stawianych wymagań.
Głównym moim założeniem jest uniwersalność rozwiązania. Chciałbym uniknąć kupowania kilku sprzętów, które będą pokrywać się swoją funkcjonalnością oraz generować kolejne piloty na stoliku.
Poniżej moje wygórowane wymagania, które po części spełniają niektóre odtwarzacze multimedialne
1. Foto
1.1 możliwość przechowywania dużej ilości zdjęć wraz z wygodnym i przejrzystym zarządzaniem
1.2 możliwość tworzenie dynamicznych pokazów zdjęć wraz z podkładem muzycznym
1.3 możliwość zapisywania jakiegoś pliku z ustawieniami stworzonych pokazów tak aby uniknąć klikania i ustawiania wszystkiego od początku
2. Wideo1.2 możliwość tworzenie dynamicznych pokazów zdjęć wraz z podkładem muzycznym
1.3 możliwość zapisywania jakiegoś pliku z ustawieniami stworzonych pokazów tak aby uniknąć klikania i ustawiania wszystkiego od początku
2.1 standardowe formaty wideo AVI / MKV itp.
2.2 możliwość odtwarzania plików ISO (DVD-Video) i obrazów płyt Blue-raya
2.3 obsługa polskich napisów w formacie TXT
ostatnie już niekoniecznie ale fajny bajer
2.4 możliwość wyświetlenia skatalogowanych plików w postaci okładek + opis z filmweba
3. Płyty 2.2 możliwość odtwarzania plików ISO (DVD-Video) i obrazów płyt Blue-raya
2.3 obsługa polskich napisów w formacie TXT
ostatnie już niekoniecznie ale fajny bajer
2.4 możliwość wyświetlenia skatalogowanych plików w postaci okładek + opis z filmweba
3.1 możliwość odtwarzania płyty DVD
ostatnie już niekoniecznie
3.2 odtwarzanie płyt Blue-ray
4. Dostęp do zapisanych danychostatnie już niekoniecznie
3.2 odtwarzanie płyt Blue-ray
4.1 w standardzie kabelkiem HDMI do TV
4.2 z komputera po sieci
niekoniecznie:
4.4 z TV również poprzez DLNA
czekam na Wasze propozycje, który z dostępnych aktualnie na rynku sprzętów sprosta moim wymaganiom.4.2 z komputera po sieci
niekoniecznie:
4.4 z TV również poprzez DLNA
Z góry dzięki za poświęcony czas.
ps. w ostateczności jako jedne z rozwiązań przyjmuję oddzielny zakup odtwarzacza DVD/Blue-ray