W chwili obecnej jedyną możliwością oglądania filmów HD z konsoli xbox360 jest używanie jej do odbierania strumieniowej transmisji danych z komptuera z zainstalowanym systemem Windows Media Center. A więc musisz mieć komputer z tym systemem, podłączony kablem sieciowym do konsoli. Podobno wszystko działa super płynnie.
Ponieważ u mnie komputer jest w innym pokoju niż telewizor, a żona kategorycznie nie chciała widzieć wszędzie kabli (ukrywanie w ścianach i pod listwami nie wchodzi w grę, bo przed paroma miesiącami zakończyliśmy remont i niestety nie uwzględniłem tego szczegółu), to zdecydowałem się na odtwarzacz Snazio 1350 (wg opinii wszystkich kiss to bubel, który powinien zostać wycofany z rynku), do którego dokupiłem dysk zewnętrzny.
Jest trochę wad, np. Snazio nie zawsze rozpoznaje dysk zewnętrzny NTFS i muszę zrobić rollback firmware'u - trwa to 2 minuty, ale trochę niewygodne), poziom czerni przy podłączeniu przez kabel DVI jest nieodpowiedni, czyli nawet to co nie powinno być zupełnie czarne jest czarne i nie widać szczegółów. Podobno na razie najlepiej oglądać przez Component. Najbliższa aktualizacja ma rozwiązać ten problem, ale nie wiadomo, kiedy się pojawi, choć jest zapowiadana na najbliższe tygodnie. Są podobno także problemy przy odtwarzaniu filmów z szuflady (jest na to rada, ale wymaga aktualizacji firware'u napędu DVD), ale akurat tego nie mogę potwierdzić, bo korzystam tylko z dysku zewnętrznego.
Jeśli chodzi o jakość obrazu, to filmy wyglądają super. Odtwarzanie jest płynne, żadnych zacięć. Filmy DVD również wyglądają bardzo dobrze.
Jestem bardo zadowolony z takiego rozwiązania, więc mogę je polecić.
Mam nadzieję, że to ci trochę pomoże.