Spray, UPC, Aster

kaliber30

New member
Ponieważ mam możliwość skorzystać z usług tych trzech operatorów mam problem z wyborem jednego. A mówią, że od przybytku głowa nie boli ;) .
Prosiłbym więc forumowiczów o pomoc w wyborze najlepszego z nich. Jestem zainteresowany przede wszystkim jakością dekoderów i usług HD.
Może ktoś korzystający z usług firmy Spray wie kiedy mają wprowadzić dekodery z PVR.

szewol

New member
Bez reklam
Spray odradzam, bo osobiście nie mam zaufania do usług telewizyjnych świadczonych przez firmy telekomunikacyjne.

Aster/UPC
Jeśli interesuje Cię oferta podstawowa (bez kanałów premium) polecam UPC, który ma bogatsza ofertę. Podobno w nastepnym tygodniu ma pojawić się kilka nowości. Na pewno zapowiadany HBO HD. A co jeszcze? Pożyjemy-zobaczymy.

Z kolei opórcz kanałów "podstawowych" jeśli chcesz mieć kanały premium (HBO, Canal+ czy Cinemax) - polecam Atser, który ma dobre promocje przy umowie na rok, które różnią się kilkanaście złotych miesięcznie od cen UPC. W ciągu roku daje to sporo oszczędności.

O kanałach HD nie pisze, bo mam dekoder standardowy.

marmac500

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zrezygnowalem z UPC, przeszedlem na Spraya i jestem bardzo zadowolony. Mam internet po skretce a nie kablu i bez modemu, internet ma transfer 20MB/s przy abonamencie 2 MB. Jesli chodzi o HD to obecnie jest: TVNHD, Polsat sportHD, Canal+film i sportHD, NG HD, Discovery Channel HD, Voom HD. Zrezygnowalem z UPC bo to moloch i proponowali mi niekorzystna oferte utrzymaniową. Spray ma nowoczesniejsza infrastrukture i najwiecej kanalow HD. Przesledz watki o HD w Spray i sam sie przekonasz. Ja bylem w UPC 6 lat i to wystarczy jak na razie Spray jest dla mnie lepszy. Jesli chodzi o dekoder PVR to nie wiem czy (lub kiedy) bedzie. Ciesz sie, ze masz z czego wybierac. Wybor nalezy do Ciebie... :eek:k:

Ostatnia edycja:

ra74

New member
kaliber30 napisał:
Ponieważ mam możliwość skorzystać z usług tych trzech operatorów mam problem z wyborem jednego. A mówią, że od przybytku głowa nie boli ;) .
Prosiłbym więc forumowiczów o pomoc w wyborze najlepszego z nich. Jestem zainteresowany przede wszystkim jakością dekoderów i usług HD.
Może ktoś korzystający z usług firmy Spray wie kiedy mają wprowadzić dekodery z PVR.

Mieszkasz na ZZ ?

tucz

Member
niektorzy to maja szczescie z takim wyborem :roll:
a wracajac do tematu to Aster dopiero raczkuje z HD, wiec nie za wiele mozna powiedziec. Ich nowy dekoder mam od trzech dni i jest zdecydowanie bardziej funkcjonalny i nowoczesniejszy niz stare motorole. Do wad z pewnoscia nalezy to, ze mocno sie grzeje nawet w trybie standby. A wylaczenia z gniazdka nie wchodzi w rachube, bo ponowny rozruch trwa ze 2min.
Widze, ze interesuje Cie Eurosport HD, niestety tu nic nie poradze bo na razie nie wykupilem tego pakietu.
Mam za to C+HD i C+SportHD i powiem szczerze, ze jakos nie zachwycilo mnie to co zobaczylem, ale to moze kwestia ze mam plazme i sygnal SD wyglada tez swietnie.

chill

New member
Tucz warto dokupić HDPack. Eurosport HD tak wciąga, że można go oglądać godzinami, aktualnie leci kobiecy tenis i ogląda się naprawdę znakomicie. W przerwie tylko na chwilę przestawiłem na LUXE HD aby pooglądać przyrodę bodajże widoki Seszeli. Te kanały lepiej prezentują się niż pack C+ HD :)

Ostatnia edycja:

tucz

Member
Pewnie niedlugo dokupie sobie HDPack, bo ciekawosc mnie zzera, ale sprobuje jeszcze poczekac troche na nowe kanaly i byc moze jakies promocje 8)
Na razie bedzie euro, wiec i tak nie bedzie czasu na ogladanie innych rzeczy :D

chill

New member
tucz napisał:
Na razie bedzie euro, wiec i tak nie bedzie czasu na ogladanie innych rzeczy :D
Masz rację cały czerwiec tylko piłka :) W sumie na Eurosport HD będzie można oglądać zwycięskie bramki naszych orłów oczywiście z poślizgiem jednodniowym ale zawsze dobre i to :grin:

chill

New member
Poprostu wiem, że jak ktoś jest wielkim fanem piłki i ogląda wszystko od meczy LM na TVP po OE na C+ to napewno takiej pozycji nie przeoczy :D

Do góry