Soundbar, stereo czy 2.1? Nagłośnienie do 1000zł

jeedek

New member
Witam.
Chciałbym wymienić moje głośniki Mircolab Solo1 2.0 na coś lepszego. Są one podłączone do TV. A Telewizor służy mi go grania, oglądania filmów i słuchania muzyki. Pomieszczenie około 20m2. Kino domowe odpada nie mam możliwości sensownego ustawienia.

Nastawiony byłem na kupno głośników stereo Microlab Solo7c ponoć dobre ale nie mam gdzie ich odsłuchać... Potem moja dziewczyna wyparzała soundbar PHILIPS HTL3140B który pozytywnie mnie zaskoczył dźwiękiem i już chciałem go brać ale sprzedawca mi pokazał zestaw SAMSUNG HW-H550 który wgniótł mnie w ziemie w sumie. Trochę kosztuje więcej jak zakładałem ale to by się dało.

Nie wziąłem go bo nie wierze firmie samsung ostatnio TV padł pół roku po zakończeniu gwarancji... ale jeśli mi nie polecicie alternatywy to po niego prawdopodobnie wrócę. Chyba, że jednak wezmę tego Philipsa. Jak widzicie jestem dosyć nie zdecydowany bo wolałbym wydać 700zł zamiast 1100zł ale też nie chce żałować zakupu. Sprzęt musi być nowy ponieważ będę brał na raty.

Czekam na wasze propozycję sprzętu do ~1000zł

psiaja

Member
Jak możesz sprawdź jeszcze LG NB 3530 lub NB 4530.. Sygnał z TV (NTC, film USB) bardzo fajnie gra :)
Same średnie i wysokie tony mocno mnie nie zaskoczyły, ale basik jest fajny - delikatnie głęboki, "soczysty" i uprzyjemniający cały dźwięk
Gorzej jest z USB z MP3 podłączonym bezp do listwy ze względu na "płytki" bas.
Zauważyłem, że już po m-cu używania listwy z dolnej średniej półki, będąc w u rodzinki, męczę się oglądając TV z LCD tylko z wbudowanych głośników

Do góry