Soundbar JBL BAR 500 Pro 5.1 lub Samsung HW-Q800D lub?

rizon

New member
Cześć,

Jestem na etapie zakupu soundbara - wiem, że nie osiągnę tej samej jakości dźwięku co budując kino domowe z prawdziwego zdarzenia (kilka głośników), ale po długich analizach jestem pewny, że idę na kompromis i kieruję się w stronę soundbara.
Kilka szczegółów:
Salon z kuchnią: 18m2
Cel: 60% muzyka, 40% filmy, gra na konsoli
Budżet: maks 3000, ale kieruję się w stronę do 2500zł
Dobrze by było gdyby jakaś przestrzenność w tym soundbarze była ;)

Moje pytanie jest następujące: Wybrałem Soundbar JBL BAR 500 Pro 5.1, natomiast zanim zamówię, chciałbym poznać opinię osób, które go mają lub miały z nim styczność. Co uważacie? Czy do zastosowania powyżej jest okej? Ewentualnie może polecacie coś innego?

Biorę jeszcze pod uwagę Samsung HW-Q800D natomiast ma on nieporównywalnie mniej mocy (na papierze 320W, a JBL 590W)

Pozdrawiam

bramowicz1

Member
Bez reklam
Jeśli budżet ci w tej chwili nie pozwala to odczekaj i weź JBL Bar 800 lub 1000 . Tam masz dobrą namiastkę kina domowego z odpinanymi tylnymi głośnikami.

Ostatnia edycja:

rizon

New member
a w sumie nie brałem ich pod uwagę, bo nie wiedziałem, że mają odpinane głośniki, faktycznie ciekawa alternatywa, czy miałeś styczność z którymś z tych dwóch?

bramowicz1

Member
Bez reklam
Tylko recenzje oglądałem i filmy użytkowników na YT. Ale też brałem je pod uwagę. Ostatecznie wybrałem Philipsa z serii Fidelio bo TV Philips. Ale gdyby nie to to brałbym JBL

bramowicz1

Member
Bez reklam
Ale i różnica 300 W. W sumie mały salon więc może i to wystarczyć. Przyznam, że mam stare kino domowe 1000 W RMS i nigdy nie wykorzystałem jego pełnego potencjału. Więc decyzję musisz podjąć sam.

rizon

New member
Byłem jeszcze dzisiaj w sklepie i testowałem 500 i 1000, w dźwięku różnicy nie ma, przy filmach jest, ale realnie patrząc soundbar to soundbar, przeskok nie jest wart 1700zł więc finalnie wybrałem JBL BAR 500 PRO :)

Jeszcze raz dzięki za pomoc!

Do góry