patryk1491
New member
Witam,
Jestem nowy na forum, witam wszystkich
Niestety nie znalazłem aktualnego tematu podobnego do mojego, więc pozwolę sobie założyć nowy.
Przychodzę z prośbą o pomoc w doborze soundbara pod moje wymagania / preferencje:
- Soundbar będzie podłączony pod TV Samsung UE43M5602
- 50% słuchania muzyki, 30% oglądania filmów i vlogów na YT, 20% Netflixa
- Pokój ma 15m kw.
- Zależy mi na wyraźnym, ale miękkim bassie (jakkolwiek to zabrzmi, mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi)
- Budżet 1400 max na nowy, jeśli używany to do 1000 zł - wiem, że nie jest to dużo, ale myślę, że sprzęt w tej kasie spełni moje oczekiwania
Przeszedłem się dziś po sklepach i mam kilka modeli na oku:
- Yamaha YAS-207
- Yamaha YAS-209
- LG SN5Y (jakiś nowy model, podobno jest spoko - sprzedawca wydawał się naprawdę rzetelnym gościem)
- Denon DHT-S316
- JBL BAR 2.1 (z tego co widzę, to często polecany na forum)
Który z powyższych będzie miał największego 'kopa'? Może coś spoza listy? Nie zależy mi specjalnie na niesamowitych efektach dźwiękowych, asystencie Alexa czy innych udziwnieniach - bedzie podłączony po HDMI ARC, do tego pewnie jeszcze laptop po bluetooth i tyle.
Jestem nowy na forum, witam wszystkich
Przychodzę z prośbą o pomoc w doborze soundbara pod moje wymagania / preferencje:
- Soundbar będzie podłączony pod TV Samsung UE43M5602
- 50% słuchania muzyki, 30% oglądania filmów i vlogów na YT, 20% Netflixa
- Pokój ma 15m kw.
- Zależy mi na wyraźnym, ale miękkim bassie (jakkolwiek to zabrzmi, mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi)
- Budżet 1400 max na nowy, jeśli używany to do 1000 zł - wiem, że nie jest to dużo, ale myślę, że sprzęt w tej kasie spełni moje oczekiwania
Przeszedłem się dziś po sklepach i mam kilka modeli na oku:
- Yamaha YAS-207
- Yamaha YAS-209
- LG SN5Y (jakiś nowy model, podobno jest spoko - sprzedawca wydawał się naprawdę rzetelnym gościem)
- Denon DHT-S316
- JBL BAR 2.1 (z tego co widzę, to często polecany na forum)
Który z powyższych będzie miał największego 'kopa'? Może coś spoza listy? Nie zależy mi specjalnie na niesamowitych efektach dźwiękowych, asystencie Alexa czy innych udziwnieniach - bedzie podłączony po HDMI ARC, do tego pewnie jeszcze laptop po bluetooth i tyle.
Ostatnia edycja: