@kiki 3m od kanapy do tv. Potrzeby bardzo uniwersalne chciało by się najlepszy za najmniej
. Głownie serwisy streamingowe. Fajnie by było gdyby kąt patrzenia był akceptowalny bo czasami jedząc zerkamy. Oby głośniki grały w miarę - stary miał 3 basowy głośnik - i jakoś to grało. Zależy mi żeby skalowało dobrze także słabe treści oraz była głęboka czerń.
Sytuacja wygląda tak, że przechodzę z LG 55LB671V. Kupiłem 75PUS8818 i było wszystko super: pięknie kolory, super kąt (matryca ips chyba w 75") dźwięk jak na mnie bardzo ok (basowy 3 głośnik) ale przyszedł wieczór i odpaliłem filmy. Nie dało się filmów oglądać bo z góry i dołu świeciły plamy jasnego światła. TV zwrócony. Brak wygaszania swoje robi.Ale refleksja, że w tej cenie ciężko o coś lepszego. Na TCl 805 narzekają ze nie radzi sobie z obróbką obrazu... więc odpuściłem. I albo poczekam i kupie coś dopiero za rok albo jakimś cudem ktoś mi poleci cudo w akceptowalnych dutkach. Uwaga poszła na XR-75X90K. Pytanie czy jest sporo lepszym TV od Philipsa...Dziękuję wszystkim z góry za podpowiedzi.