Sony x90k - sterowanie głośnością wzmacniacza pilotem z tv.

Kuli99

New member
Cześć,

Czy w powyższym modelu jest możliwość ustawienia sterowania głośnością wzmacniacza podłączonego przez kabel optyczny?
Chciałbym używać jednego pilota do sterowania tv i sterowania głośnością - bez potrzeby używania pilota od wzmacniacza jak będę chciał sciszyc/zrobić głośniej.

Alt0S

Active member
Cześć,

Czy w powyższym modelu jest możliwość ustawienia sterowania głośnością wzmacniacza podłączonego przez kabel optyczny?
Chciałbym używać jednego pilota do sterowania tv i sterowania głośnością - bez potrzeby używania pilota od wzmacniacza jak będę chciał sciszyc/zrobić głośniej.
Możesz. Kup sobie takie malutkie "pudełeczko" https://botland.com.pl/produkty-wyc...ujaca-uniwersalny-pilot-ir-6924826700446.html
Konfigurujesz urządzenie w sieci WIFI i masz wszystko w jednym. U mnie działa i mam skonfigurowaną klimatyzacje,TV i Amplituner. Możesz nawet sterować poza domem poprzez aplikacje na komórkę "BroadLink".
Pozdrawiam

Alt0S

Active member
Dobrzeń rozumiem że wtedy pilotem staje się telefon?
Tak,pilotem staje się to malutkie pudełeczko.Cała procedura konfiguracji,odbywa się w nim,poprzez aplikację i nie potrzebujesz w tym celu pilotów. Niie instaluj aplikacji podanej w instrukcji, miałem z nią duże problemy w użytkowaniu i przerzuciłem się na "BroadLink".

Ostatnia edycja:

Kuli99

New member
Tak,pilotem staje się to malutkie pudełeczko.Cała procedura konfiguracji,odbywa się w nim,poprzez aplikację i nie potrzebujesz w tym celu pilotów. Niie instaluj aplikacji podanej w instrukcji, miałem z nią duże problemy w użytkowaniu i przerzuciłem się na "BroadLink".
Średnio wygodna sprawa, odblokować telefon, uruchomić apke - na standardowym pilocie bede miał juz to co chciałem, na tel dopiero uruchomie apke .
Dzięki za podsunięcie pomysłu ale niestety się nie sprawdzi.

Alt0S

Active member
Innego sposobu na obejście Twojego problemu nie ma. Z tym odblokowywaniem telefonu,to troszkę przesadziłeś ;-). U mnie jest to skonfigurowane na blokadzie telefonu i nie odblokowuje telefonu w celu skorzystania z w/w aplikacji. Jest jeszcze możliwość kupna pilota uniwersalnego,który uczy się funkcji od innych pilotów.Koszt przybliżony do pudełeczka.
Pozdrawiam

Do góry