Sony X700D

Boro69

New member
Witam,
Mam pytanie czy seria telewizorów Sony X700D (XBR55X700D) jest odpowiednikiem dostępnego u nas 55XD7005 czy ten telewizor to jakaś inna seria?

Drugie pytanie - czy oceny TV zawarte na tej stronce są wiarygodne/rzetelne i można się nimi kierować przy zakupie TV?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale piszesz o modelach nowych czy starych - bo X nie są produkowane już dobrze ponad rok.

Sniper10000

New member
Seria X była w 2015 roku, miała beznadziejnego, wolnego i wieszającego się Androida, chociaż dzisiaj po wielu aktualizacjach może da się z niego całkiem znośnie korzystać. Rok później była seria XD - na starcie miała mniej problemów z Androidem, bo przez rok wiele się nauczyli. Niestety zamiast matrycy VA dali IPS, co chyba nie wszystkim przypadło do gustu. Na rok 2017 jest seria XE z dużo szybszym procesorem, fajnie działającym Androidem i ponownie matrycą VA. Miałem serię X, teraz mam XE. Jest przepaść w jakości działania, ale też i bardzo dużo poczynionych oszczędności, co niestety widać i czuć.

Boro69

New member
A czy przypadkiem modele określane na tej stronie jako X700D to nie są odpowiedniki XD7005? Tak samo jak X930E jako odpowiednik XE9305?

Do góry