SONY Telewizor LED SONY KDL-46EX650- warto kupić?

thinking

New member
Mam pytanie jak w tytule czy warto nabyć ten telewizor.
Wykorzystanie?-standardowo TV, zdjęcia, filmy, skype, problem jedynie taki, że mam bardzo naświetlony pokój, obecnie w słoneczne dni nie widzę co jest na ekranie:(
odległość od odbiornika około 3,5 m
Szukać dalej czy dobrze kombinuję?
kosztuje 3 400,00 zł - nie przepłacam aby?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Trudne pytanie bo podałeś mało danych.
DO warunków ogólnych które podałeś - ok.

eM!

New member
...
odległość od odbiornika około 3,5 m
Szukać dalej czy dobrze kombinuję?
kosztuje 3 400,00 zł - nie przepłacam aby?

Odległość 3,5m kusi aby szukać czegoś w większym rozmiarze, ale to już będziesz pakował się w wyższy budżet (chyba, że kosztem jakości obrazu co jest dla mnie gorszym rozwiązaniem).
Kombinujesz jak najbardziej słusznie bo seria EX65 jest właśnie do "normalnego" oglądania TV bez jakiś zbędnych szaleństw.
Za kwotę 3400 jest OK, zawsze polecam negocjować cenę w dół lub aby sprzedawca coś dorzucił - choćby rozszerzenie gwarancji, wydłużenie jej do 5 lat. Co najmniej ubezpieczenie sprzętu na cały okres gwarancji.

dzako071

New member
jako że posiadam ten model , kilka spostrzeżeń:
wizualnie dość solidna konstrukcja, ładna karbowana ramka , wygląda dość elegancko
wifi działa bez zarzutu
po 2 miesiącach wyskakuje vertical line (pojedyńcza pionowa linia przez całą długość wizji) , tv ląduje w saturnie z tytułu niezgodności towaru z umową i żądaniem wymiany na nowy, bez zgody na naprawe
dostaje nowy egzemplarz, narazie wszystko ok
dziś wpada znajomy z bezprzewodową klawiaturą usb logitecha - "urządzenie nie jest obsługiwane" wkońcu to sony , śmiem twierdzić że każde chińskie badziewie obsłuży tą klawiaturę ale nie sony
napisów w osobnym pliku nie czyta przy odtwarzaniu filmów z dysku
no ale ta firma już tak ma, jeżeli chodzi o jakość obrazu to nie ma sie do czego przyczepić

eM!

New member
...
dziś wpada znajomy z bezprzewodową klawiaturą usb logitecha - "urządzenie nie jest obsługiwane" wkońcu to sony , śmiem twierdzić że każde chińskie badziewie obsłuży tą klawiaturę ale nie sony
napisów w osobnym pliku nie czyta przy odtwarzaniu filmów z dysku
no ale ta firma już tak ma, jeżeli chodzi o jakość obrazu to nie ma sie do czego przyczepić

Myślę, że żaden TV nie będzie obsługiwał klawiatury czy myszki. W końcu TV to nie komputer. Ma on przede wszystkim wyświetlać obraz a wszelkie rzeczy takie jak 3D, internet, DLNA są dodane jako zachęta dla kupującego. Teraz zaczyna zacierać się granica pomiędzy TV a PC (choć minie sporo czasu zanim będziemy mogli wyrzucić PC i mieć sam TV).

Bravia ma możliwość obsługi "klawiatury" poprzez MediaRemote.
Instalujesz tą aplikację na smartphonie i cieszysz się nie dość że klawiaturą to jeszcze myszką. Bardzo wygodnie się nią steruje z dotykowego ekranu.
Znajdziesz tą apkę tutaj:
Media Remote dla Androida

lexodes

New member
dzako071, czy podzielisz się jakimiś dodatkowymi uwagami na temat tego tv bo się przymierzam do niego. Co do napisów w filmach to czy aktualizacja oprogramowania nic nie poprawi w tej kwestii? Jak sobie radzi z odtwarzaniem plików mkv?

lexodes

New member
Nie polecam tego tv. Nie odtwarza plików MKV. Nie czyta napisów. Mało intuicyjne i kiepskie w nawigowaniu menu. Przeglądarka internetowa to zbędny dodatek, z której korzystanie jest nieporęczne. Obraz jest dobry ale nie porywa i widziałem lepszej jakości. Poza tym jego cena jest mocno wygórowana. Nie wiem jak w wyższych modelach tv firmy SONY, ale tego zdecydowanie nie polecam.

Do góry