Sony RHT-G500

Alan83

New member
Witam!
Zamowilem pod tv Sony 40W4500 multimedialny stolik RHT-G500. Malo w sieci komentarzy i opinii na jego temat czy nawet o modelach wyzszych.
Wiem mniej wiecej czego sie spodziewac po jakosci dzwieku. Telewizor stoi w salonie i z racji estetyki i niewielkiego metrazu decyduje sie na takie rozwiazanie a nie inne.
Dostrzeglem ze RHT-G500 jak i inne modele nie maja wyjscia dzwieku na sluchawki ani tez co mogloby byc bardzo atrakcyjne - wyjscia na tylne glosniki zeby rozbudowac zestaw 3.1 do 5.1.
Zastanawiam sie tylko w jaki sposob poprawnie podlaczyc do "stolika" w/w telewizor i multibox z cyfrowej UPC. Intuicja podpowiada mi ze tv i wszytkie inne urzadzenia HDMI do "stolika" a z tamtad jednym przewodem HDMI do tv ale czy w takim ustawieniu bede mogl podlaczyc sluchawki pod tv bez zamiany przewodow? W telewizorze mam wybor w opcjach miedzy glosnikami wew. a systemem audio zew. ale czy oby nie chodzi tam o wykorzystanie audio out (analogowe badz optyczne) w tv? W instrukcji tv jest tez mowa o sterowaniu przez HDMI wiec moze to zalatwi sprawe?

bagiennik

New member
Bez reklam
HDMI jest tam chyba tylko przelotką, dzwięk podepniesz cyfrowo, to bardzo prosty system, zresztą widze że wiesz o co chodzi. Ze słuchawkami nie powinno być chyba problemów :>

Alan83

New member
Tzn. av chyba przetwarza zarowno obraz jak i dziwk przez hdmi.
Co masz na mysli piszac "przelotka"?:)
Wydawalo mi sie ze wystarczy telewizor podpiac tylko przewodem hdmi z av a ten zas z dekoderem a z tego co napisales wynika ze wyjscie dzwieku musi nastapic z wyjscia w odbiorniku tv co chyba nieco wydluza droge? Zreszta przy takim ustawieniu nie zgubi sie gdzies po drodze sygnal 5.1?

Do góry