SONY NX 720 a gwarancja

lons

New member
Witam,

Mam taki problem. Kupiłem Tv SONY NX 720 z gorilla glass w Euro RTV AGD. Mam go 2 tygodnie. Dzisiaj zobaczyłem jak słońce zaświeciło, że są minimalne ryski na gorilla glass. Są widoczne tylko pod odpowiednim kątem i światłem. Ryski są malutkie bo jak paznokciem sprawdzam to nie czuję oporu. Co mam zrobić? Czy w ogóle coś się da z tym zrobić? Mam tam zadzwonić?, ale podejrzewam, że mnie wyśmieją.....bo przecież przyjąłem towar osobiście w sklepie. Da się takie minimalne ryski na gorilla glass czymś spolerować? Wściekły jestem! Niby są minimalne, ale są! Nie widać ich w ogóle jak patrzy się na wprost, ale pod kątem i odpowiednim światłem już tak. W sklepie podejrzewam, że bym ich nie zobaczył bo nie ma dziennego światła i bym tak dociekliwie nie zerkał. Ogólnie rzecz w tym, że dałem 4 tys zł, a coś tam jest....

TomWPR

New member
Chyba nie ma sensu skoro nie przeszkadza to w użytkowaniu, ale spróbowćc zawsze można. Czy te ślady są na całej szybie czy tylko w jakimś konkretnym miejscu? Może taka jest struktura tej szyby? Powiem Ci, że są dużo gorsze przypadki, płacąc 8 tys za Samsunga 55 cali z najwyższej serii możesz trafić na tv z plamami (clouding), ktore są i widzisz je z fotela czy kanapy i z kazdego innego miejsca w pokoju. Serwis twierdzi, że ten typ tak ma i nic z tym nie zrobisz. Nie ma niestety telewizorów idealnych, a na niektore wady można przymknąć oko :)

P.S. zastanawiam się właśnie nad kupnem NX720 w 55 calach.

---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?xahxep

Mylagos

New member
Takie malutkie ryski mogą nie podlegać gwarancji, ale spróbować można. Zarejestruj naprawdę na stronie Sony i umów się z technikiem, który powinien przyjechać i ocenić, czy podlega to gwarancji.

Ostatnia edycja:
Do góry