SONY LED KDL-55W808C opinie

GumisKabi

New member
Witam,

wie ktos cos na temat tego tv, jak on wypada w porownaniu z Philipsem 55pus7101 czy PANASONIC'iem LED TX-58DXE720E?

strazakp

Banned
Witam,

wie ktos cos na temat tego tv, jak on wypada w porownaniu z Philipsem 55pus7101 czy PANASONIC'iem LED TX-58DXE720E?

Sony i Philips to 100Hz a Panas 50Hz. Sony jest FullHd a dwa pozostale 4K. Philipsa jako markę dużo osob tutaj odradza. Sony jest określan jako "dobry fullhd". panas tez jest polecany

konrad_1977

New member
Też teraz na Philipsa mam wzmożoną czujność. TV kupiony 3 lata temu i pół roku po gwarancji padła matryca.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

konrad_1977

New member
Też właśnie nad nim myślę tylko że to model z 2015 roku i wtedy dopiero wprowadzili androida TV. Nie doczytałem jeszcze czy dużo jest z tym kłopotów i czy aktualizacje poprawiły coś

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

GumisKabi

New member
55' 4k 100Hz średniej jakosci nie kupie do 4,2k zl, na Philpisach 6561 i 7101 podobno hdr nie działa bo sa za slabe technicznie. Takze ktos moze poleci jakiegos dobrego 60Hz lub 50Hz w tym budzecie. Lg raczej odpada, chyba, ze ktos ma 100% pewnosci, ze jest na matrycy RGB

hpiotrekh

New member
Philips 6561 nie był w stanie odtworzyć tego materiału w 4K HDR
Demo Ultra-HD - LG - NASA HDR
Próbując przez Kodi video się uruchamiało, ale miało może 2 klatki na sekundę (na laptopie efekt był podobny, więc to może być kwestia kodeków, bo laptop sprzętowo wg mnie by to ogarnął).
Niczym innym nie próbowałem, jednak w Sklepie jakiś Sony, nie pamiętam modelu, odtworzył to bez zająknięcia.

Co do porównania z Philipsem, to Philips 6561 poszedł na zwrot, a za chwilę będę miał 55W809C i będę mógł coś wiecej napisać na ten temat i je porównać.

edit: http://imgu r.com/ZGqX4I4.jpg (cenzuruje, zaraz wrzucę inaczej) szybkie porównanie. Ten sam kolor, te same warunki. Niech mi ktoś powie, że kalibracja coś tutaj pomoże.

Attachments

• ZGqX4I4.jpg
    ZGqX4I4.jpg
    846,7 KB · Wyś: 60
Ostatnia edycja:
Do góry