Sony KDL52W3000

StaniB

New member
Witam milosnikow LCD!
Widzialem wczoraj KDL52W3000 w MediaM. no i bylem w lekkim szoku jak ogladalem na nim film w Blu-ray....wow ten kontrast i ta piekna czern!! naprawde super,ale te cudo nie ma w sobie systemu Motionflow 100Hz i teraz moje pytanie.Czy ktos z was posiada ten model i moze mi o nim cos wiecej powiedziec?? Jak sprawuje sie przy normalnym TV Pal?Czy prza scenach szybkiej akcji lub sportu czy widac ze obraz zaciaga sie????Czy raczej nie jest to tak bardzo widoczne golym okiem.A niestety na zakup KDL-52X3500 to nie chce inwestowac tyle kasy w LCD.:( bo zona by mnie zabila :))

apples

New member
Napiesze Ci konkretnie dopiero w nastepnym tygodniu ponieważ zamowilem dzisiaj KDL-40W3000. Z moich obserwacji i wypowiedzi niektórych na tym forum wynika że nikt naprawde nie udowodnil ze "100Hz" w LCD naprawde cos daje. Stał w EURO obok mojego:) Sharp LC-42XL2E
(100Hz) i leciały skoki, a za nogą skoczka ciągnął się jakiś cień spodni, a na W3000 nie. Wydaje mi sie że jeśli masz dobry sygnał to 100Hz jest bez znaczenia. To chyba jest tak jak ze słuchaniem porysowanej płyty, a żeby było ok to się wstawia jakieś "demko" w środek i całość brzmi pięknie. Tak jest chyba z tymi 100Hz, coś trzeba dodać przy słabym sygnałe by była ciągłość. Jedyne co słyszałem "złego" że chaczy trochę przy napisach na filmie puszczonym z Blu-reya -musisz to sobie sprawdzić.

Może KIKI się wypowie?

StaniB

New member
Dzieki za odpowiedz.Na stronie Sharpa Kiki wlasnie mi odpisal bo zadalem pytanie jaki kupic LCD???? Sharp LC-52XL2E czy wlasnie Sony KDL-52W300 czy Thosiba 52ZF355d one sa wszystkie w jednakowej cenie 2400 euro,ceny spadaja:eek:k: .Kiki mi odpisal ze on by wybral raczej Tosie.Pozdrawiam.S.B
P.S .Pan od dzialu TV w Media Markt byl przekonany do Sony mimo to ze nie ma techniki 100 Hz!Powiedzial ze Bravia kolory ma lepsze niz konkurencja!

apples

New member
Poczytaj opinie kikiego- Pioneer albo Toshiba, ewentualnie Sharp. Dlaczego? Nie wiem, ale napewno nie dlatego że tak wspaniale grają. Jak kupiłem swój TV wybierając sam, zrób to samo a nie bedziesz napewno żałować. Sony ma bardzo dobre kolory, zwłaszcza czerń to napewno, a czy coś innego od konkurencji - chyba nie.:)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
ja wybrałbym do Sd Pioneera - ale to wątek o Sony i czy warto ?
Każdy ma swoje potrzeby , swoje preferencje i swoje ideały i dobrze żeby własnie tak zastało. Sharp nie ma zadnych problemów z idetyfikacją i skalowaniem SD. Sztuczki panów z MM Znam. Ich sprawa.
Oczywiście który model ? - trzeba się zadeklarować z potrzebami.
Bo Toshiba nowa ZF ma wszystko - jeśli chodzi na papierze. Ale mamy i serię z i serię XF . Więc wiemy czego oczekiwać od modeli ZF.
Sony to czołówka światowa w telewizorach. Więc żadnych sensacji i słabości nie ma.
A nejlepiej prosić o prezentację w domu.

StaniB

New member
apples no to co widzialem w Media M,(moze nie bede robil reklamy dla Media Markt i bede pisal MagdaM):D ,to masz racje ze czern w seri KDLW3000 jest poprostu super,ale jeszcze nie widzialem tego modelu w akcki PAL,ciekawy jestem jaki bedzie obraz?Czy tez bajka? czy raczej horror?

StaniB

New member
apples, mam pytanko czy na PS3 mozna tez ogladac zwykle plyty DVD,czy tylko Blu-ray dyski???Pozdrawiam.
P.S No i czekam na wiesci od ciebie jak bedziesz juz mial w domku KDLW3000,jestem ciekawy twojej opini na temat tego modelu .

Ostatnia edycja:

StaniB

New member
Sony w wersji Full HD KDL X,W,V ..... i ich panel 6,2 Mega Pixel

Ich panele oznaczaja 6,2 Mega Pixel 1920x10080. To w takim razie ile pixel w panelach Full HD ma konkurencja ??jak np.Sharp albo Toshiba....wiecej czy mniej???? a moze tylko te 6,2 Mega pixel posiadaja tylko i wylacznie panele Sony?????????????????????

HiTman

New member
Pomnóż sobie rozdzielczość fullHD razy 3 składowe koloru i wyjdzie Ci magiczne 6.22mln - info na miare nasz samochód ma też 4 koła ;))

Marucha11

New member
no to podziel się wrażeniami :) - ja przymierzam się do modelu 46 cali więc z chęcią wysłucham głosów za (dodam że konkurencja do wyboru to Tosia Z3030 i JVC V80)

apples

New member
Tak jak pisałem wczesniej chciałem kupic Sharpa X20, ale bylo ale.

Wachałem sie dlugo czy go kupic czy nie, poniewaz jak ogladalemobraz w marketach to zostawial wiele do zyczenia i na tym sie tylko skonczylo.

Mam analogowa i cyfrowa kablowke (MM) obraz na analogu o dziwo dobry a na niektorych programach bardzo dobry (czasami delikatnie sniezy, ale naprawde delikatnie), z odleglosci ok 2-2,5 juz nic nie widac a z 4 rewelka. Obraz z cyfrowej kablówki napewno lepszy ale poki co mam podpiety przez Euro bo zastanawiam sie nad kablem (firma). Kolory w porownaniu do starego Sony CRT bez porownania, menu latwe w obsludze, i co najważniejsze nic nie smuzy- nawet na sporcie!!! Mialem chwile kiepski obraz z analogu ale wymienilem na kabel dolaczony do Tv i odrazu poprawa. Dlatego propozycja dla ludzi ktorzy kupuja LCD i nazekaja na kiepski obraz , niech wywala stare samorobne kabelki i podlacza po dobrym kablu.
Gdybym wzial inny TV napewno bym byl niezadowolony, a tak geba sama sie smieje, tym bardziej ze 5460zl:).

apples

New member
Stani daj znac czy juz kupiles bo od 3 dni jestem szczesliwym posiadaczem KDL-40W3000 i chetnie odpowiemTobie (i nie tylko) na pytania odnosnie tego modelu.

StaniB

New member
apples! witam cie!
Nie jeszcze nie kupilem nadal mysle i testuje,zebys widzial ile mam prospektow a ile czasopism w domu :grin: .W weekend chodzilem z moja zona, po MM i Saturnach:grin: .Co dzis przeczytalem to Sony KDL seri W jak i X swietnie odtwarza system 24p !,no to tylko podlaczac PS3i ogladac swietnie wyswietlane filmy w Blu-ray.Co przeczytalem dzis to Philips 52PFL 9632 D/10 nie radzi sobie zbyt dobrze z 24p !!Ale jak slyszalem to wlasnie Sony to wymyslil no i co tez warto wspomniec to jeszcze Pionieer ma bardzo plynne odtwarzanie 24p! Ale to na tyle!!! Ciesze sie ze udal sie Tobie zakup TV.Pozdrawiam.StaniB
P.S Daj znac jak cos nowego odkryjesz!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry