Sony KDL-55HX923 czy LG 55lw980w?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dobre pytanie. Ale napisz proszę do jakich warunków w pokoju i jakie masz oczekiwania?

szymcio1435

New member
ustawienie salonu mozesz zobaczyc na zalaczniku.Czego oczekuje to chyba jasne zeby w tym przedziale cenowym dokonac najlepszego wyboru:)kolejna sprawa bylem dzisiaj w sklepie i na dniach dostana nowy model lg 55lm760t.i teraz to juz calkiem jestem niezdecydowany.Moze wy cos pomozecie z wyborem

Attachments

• salon1.JPG
    salon1.JPG
    43,7 KB · Wyś: 140

kini0

New member
Bez reklam
Wybór jest ciężki, bo ten Soniacz praktycznie nie migocze pomimo aktywnych ''paczałek''... Fakt że używałem okularów innych niż w zestawie, ale różnicy aż tak wielkiej w zależności od okularów być nie może.
-ja brałbym HX920.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ja bym poczekał bo na dniach wchodzą nowe extra modele wszystkich firm w tej wielkości.

szymcio1435

New member
no wlasnie"kiki" i juz mam metlik,poniewaz wczoraj w sklepie zaproponowano mi model LG 55LM760T za ta sama cene co 55LW980W.Sprzedawca jest w pelni przekonany ze ten nowy model jest o niebo lepszy od tego starego.Tylko ze 980 jest "nano led" a ten nowy model to "plus led".nie znam sie na tym jedynie z tego co przeczytam gdzies na necie moge cos wywnioskowac dlatego jestem zdezorientowany.Znowu tez model 55LM960T to nano led ale juz okolo 2,5 tys zl drozszy.
"kiki" z tego co wiem to ty masz pojecie o tych LG i mialbym do ciebie prosbe,otoz jezeli mialbys wybrac ktoregos z tych trzech modeli dla siebie samego na ktorego bys postawil i dlaczego.Fakt ze nie chcialbym doplacac do tego 960T no ale jezeli naprawde jest tego warty to moglbym sie nad tym powaznie zastanowic.Musze dodac ze nie zalezy mi na internecie w telewizji za bardzo,bardziej skupiam sie na ogladanie z USB(do konca nie wiem ktore z nich czytaja mkv i czy w ogole czytaja).Mam nadzieje ze odpiszesz i pomozesz z wyborem
LG 55LW980W/55LM760T/55LM960T.???
pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Odpowiedź nie jest prosta.
Kasa jednak mocno ogranicza wybór.
Ale jeśli zakup na lata i jesteś w zakresie 55LM 960 - to tak bym brał.
Telewizor nie dość że prezentuje się znakomicie to ma extra dźwięk i pełne możliwości multimedialne. I powiem Ci że ogromna radość nie ma ceny.

szymcio1435

New member
dzieki za rade:)ale jeszcze jedno pytanie z mojej strony,gdyz najbardziej interesuje mnie obraz na telewizorze.Na dzwieku raczej nie zalezy mi bardzo gdyz uzywam kino domowe przewaznie caly czas,wiec to dla mnie nie ma wielkiego znaczenia,jesli chodzi o internet to tez mnie to raczej za bardzo nie rajcuje,moze dlatego ze nigdy sie tym nie bawilem na tv.Wiec jesli musialbys wybrac teraz tylko sposrod tych dwoch modeli 55lw980w albo 55lm760t,ktorego bys bral.wiem ze mieszam z tymi modelami raz ten raz ten ale to troche kosztuje i chialbym dokonac najlepszego wyboru.;)

Do góry