net mam po kablu... co do ustawien obrazu jak juz TV ci przyjdzie i rozpakujesz ustawisz lub powiesisz odpalisz to pierwszy krok to powiazanie TV z kontem Google (wszystko bedziesz mial krok po kroku na TV napisane)
Jak juz ochloniesz i wygodnie usiadziesz na sofie z pilotem to bierzesz jakis smartfon, tablet lub kompa i wchodzisz na ta strone -->
Test Sony KDL-55W805C : un téléviseur 1080p encore dans la course ! | HDfever
tam w zakladce obraz i ustawienia masz na koncu ustawienia obrazu ktore mozesz potraktowac jako wyjsciowe dla swoich modernizacji...
Ps. Jak juz bedziesz ustawial obraz to zwroc uwage zeby zamiast zaawansowanego zwiekszenia kontrastu (robisz go na Wyl.) a wtedy mozesz ustawic sobie na min. ustawienie czerni.
A to dlatego ze podczas ogladania filmow obraz sam sie przyciemnia i rozjasnia w zaleznosci od danej sceny w filmie. Mnie to osobiscie przeszkadza ale pokombinujesz i sam zobaczysz co ci bardziej pasuje.
2. Te ustawienia ofkors to do ogladania np. Kablowki lub youtube czy tam filmow przy zupenie zgaszonym swietle lub przy jakiejs lampce malej nocnej...
Ustawienia obrazu na dzien dzien proponuje -->
Te same ustawienia co podal francuski tester z tym iz ustawilem to na trybie Kino Domowe i ofkors zaawansowany kontrast off i czern na min. I w ustawieniach motionflow zamiast wlasnego 2/1... Dalem Standardowy i jest ok.
Chyba ze w ciagu dnia masz bardzo jasno w pokoju lub salonie to suwak Jasnosc dostosowujesz do swoich potrzeb tak by obraz byl komfortowy...
Zeby sprawdzic czy obraz sie podoba i w miare ustawienia pasuja polecam na youtube odplic sobie ten filmik -->
https://m.youtube.com/watch?v=iNJdPyoqt8U
Najlepiej na kompie zasubskrybuj sobie kanal tego autora. Majac konto google i na youtube to z automatu wszystkie subskrybcje bedziesz mial w aplikacji youtube na TV...
Jak juz to ogarniesz napisz krotka relacje jak wrazenia z samego TV i tego jak ci sie podoba obraz w porownaniu do poprzedniego swojego Telewizora...
ps 2. Z czasem zapewne dokupisz pilota One Flick Remote. Bardzo przydatny i funkcjonalny do korzystania np. Youtube... Lub zainstaluj sobie apke na fona do obslugi TV...
Mam nadzieje ze pomoglem.