Sony KDL-50W809C Motionflow

jendrjej

New member
Witam serdecznie wszystkich, czy ktoś z posiadaczy tej serii Sony z androidem spotkał się z problemem braku upłynniania obrazu podczas odtwarzania niektórych filmów mkv poprzez wbudowaną aplikację wideo z pamięci zewnętrznej ? Na początku sądziłem że dzieje się tak z powodu innego kodeka danego filmu ale wczoraj znalazłem opcję rozciągnij która rozciąga film z tak zwanymi pasami góra dół do pełnego 16:9 przy czym oczywiście trochę deformuje postacie ale jakimś cudem tv zaczyna upłynniać taki film, po wyłączeniu rozciągnięcia obraz już nie jest upłynniany. Dodam że mam również kilka filmów nagranych w pełnym 16:9 bez ciemnych pasów których nie muszę rozciągać i one są upłynniane bardzo dobrze, wygląda to trochę na błąd aplikacji, czy ktoś zetknął się z takim problemem ?

jendrjej

New member
pisałem w poście że wbudowaną aplikacją wideo, próbowałem też mx playerem, vlc i kodi upłynnienie uzyskałem tylko w kodi ale co 2 - 3 sek było lekkie zacięcie bardzo przeszkadzało w oglądaniu wypróbowałem już wszystkie opcje i idealny efekt był tylko na wbudowanej aplikacji po włączeniu rozciągania do 16:9 wtedy motionflow zapitala pięknie bez najmniejszej zacinki

jendrjej

New member
no i mx player też nie działa poprawnie z filmem poniżej 16:9 chyba że skorzystam z opcji rozciągnij do 16:9 to wtedy jest płynnie i nie zacina, nie wiem jakim cudem u Was działa u mnie nie

lgorek

New member
To ja się zapytam czy mieliście tak że w połowie filmu były krzaki. Oglądam sobie film 1:30h i tu nagle krzaki i nie idzie. Sprawdziłem chyba 3 odtwarzacze i dopiero na kodi było ok ale głowy nie dam uciąć. Dodam że film był dość długi 2:10h oraz prawie 4gb. Dodatkowo sprawdzilem inne filmy i podobnie było tak że były krzaki po pewnym czasie.

Do góry