Sony KDL-46W3000 vs. reszta świata

chmurny

New member
Witam

Zastanawiam się nad zakupem KDL-46W3000 i chciałbym się Was poradzić, czy warto inwestować akurat w ten model. Na zestaw LCD + kino domowe mogę przeznaczyć maks. 12 000 zł :fool:
Zestawu szukam od kilku dni i w międzyczasie odwiedziłem wszystkie duże sklepy w moim mieście. Wytypowałem ww. soniaka, ponieważ moim zdaniem zapewnia najlepszą relację ceny do jakości.

Z góry dzięki za pomoc.

czago

Banned
Ten TV jest świetny poza jednym mankamentem: płynność obrazu z Blu-raya. Sprawdź i jeśli to Ci nie przeszkadza to reszta jest rzeczywiście super.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
A ja mam inne zdanie.
Sony gra naprawdę rewelacyjnie w klasie cenowej.
Ale ma kłopoty ze skalowaniem obrazu.
Tu lepiej radzą sobie:
Toshiba Z 3030
JVC V 80
W razie wątpliwości poproś o prezentacje w domu .
I określ jakie masz warunki ?

jaki sygnał ?
jaka odległość od ekranu ?
jakie urządzenia do podłączenia?
jaka klasa cenowa?
więcej oglądasz w dzień czy w nocy?
jakie masz nasłonecznienie pokoju ?
ile osób zasiada przed telewizorem?
Jaki masz ulubiony program?
Ma stać czy wisieć?

chmurny

New member
czago napisał:
Ten TV jest świetny poza jednym mankamentem: płynność obrazu z Blu-raya. Sprawdź i jeśli to Ci nie przeszkadza to reszta jest rzeczywiście super.

Oglądałem "Helikopter w ogniu" BD na KDL-46W2000 i nic takiego się nie działo... :confused:

chmurny

New member
Witam Kiki

Sygnał: tuner cyfry+ (od lutego cyfra+ HD)
Odległość od ekranu: maks. 5 metrów
Urządzenia: Sony HTP-BD2RSFFI, dekoder cyfry+ PHILIPS 6201 HD (od lutego) Będzie to fukać? ;)
Klasa cenowa: LCD Sony KDL-46W3000 (5 lat gwarancji) + Zestaw kina Sony HTP-BD2RSFFI wyniesie mnie ok. 12 000 PLN. Masz jakiąś alternatywę o lepszym stosunku jakości do ceny? ;)
Dzień czy noc: A różnie, i w dzień i w nocy.
Nasłonecznienie: W pokoju, gdzie będzie stał ten zestaw, mam 2 okna od wschodu i 2 od południa, więc jasno jak w dzień :mrgreen:
ile osób przed TV: zazwyczaj 1, w porywach do 2
Ulubiony program: No cóż... Będę powiększał kolekcję BD 8) a i na TVN Turbo czasem zerknę i inne Discovery
Pozycja: TV będzie stał na szafce.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przy takich warunkach lepszym wg mnie wyborem jest :
1. JVC 47 V 80 - / jedyny który wygrywa z plazmą Pioneera/
+ Kino onkyo 505/405 z kolumnami Jamo 606
2. Sharp 46 Xl2 + w/w kino
3. Toshiba 47 z 3030 + kino

chmurny

New member
Dzięki za typy Kiki, ale już kupiłem. Dziwnie się czułem zostawiając tyle kasy w sklepie za jednym razem, ale gdy tylko podłączyłem sprzęt i zapuściłem kasyo Royale w BD zniesmaczenie ustopiło miejsca zachwytowi. Coś pięknego :mrgreen:

Kupiłem zestaw, o którym pisałem i nie żałuję. Ba! Polecam :eek:k:

Do góry