Sony kd-55x8507c strzelanie / trzaskanie obudowy

arcz87

New member
Witam, niedawno zakupiłem tv Sony kd-55x8507c i juz od samego poczatku po właczeniu tv zaczyna strzelac obudowa (przez ok pół godz) i to samo sie dzieje po wyłaczeniu. Serwisant stwierdzil ze to jest normalne ale po 2-3 miesiacach powinno to minać albo bynajmniej zmniejszyc. Niestety nic sie nie zmienilo, jak strzelal tak strzela, najgorzej jak jest cicho (bardzo wkurzające). Jak tv za taka cene moze tak strzelac? (starego w ogóle nie slychac ).
Jezeli ktos ma ten model to prosze o wpis czy we wszystkich tv sony kd-55x8507c tak sie dzieje, czy ja poprostu trafilem na ferelny model. Dzięki

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie każdemu to przeszkadza, ale jeśli jest uciążliwe to oczywiście poproś o naprawę lub wymianę.

milanoa

Member
U mnie w modelu 55x8505c jest dokładnie to samo, chyba ten typ tak ma. Czasami jest to bardzo irytujące zwłaszcza po kilkugodzinnym seansie, czy jest sens wymieniać tu bym się spierał bo a nuż dostaniemy taki sam albo jeszcze gorszy dlatego temat odpuściłem co nie zmienia faktu że w tej klasie nie powinno być miejsca takie dymanie klienta.

arcz87

New member
Wątpie że sklep czy serwis wymieniłby lub naprawił telewizor. Oni twierdzą, że jest to normalne. Nawet jakbym się uparł to i tak pewnie nic by to nie dało. Jedynie zgłoszenie tego do rzecznika praw konsumenta mogłoby cos dac.

otelo1

New member
trzaski obudowy

Witam serdecznie czytam wasze post ze zdumieniem ja pare dni temu zakupiłem 65 x8505 .. i ćisza totalna , żadnych trzasków , naprezen ...ale kiedyś od serwisanta słyszałem o partii bardzo Zle podświetlonych matryc i wystarczyło srubki z tyłu poluzować.....bo zbyt mocno były dokręcone....pomogło, w tym przypadku..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To nie tylko u Ciebie tak jest, u mnie jest to przez 1-3 min po włączeniu i też nie zawsze ( a jak już to po włączeniu kiedy tv był całkowicie wyłączony z sieci i po kilkunastu godzinach został włączony) , natomiast po wyłączeniu nie mam tych trzasków czasem przez kilka sek. po wyłączeniu tv - ale bardzo bardzo rzadko ... niektórzy mówią że to może zależeć od temp. w salonie gdzie stoi tv - ciekawy jestem jak będzie kiedy temp. w domu będzie po 30 stopni.. ale przekonamy się niedługo.. :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dlatego na strzelanie obudowy w Sony nie ma miejsca. Trzeba reklamować i tyle .

arcz87

New member
Oddalem 2 raz tv na reklamacje. Zobaczymy jaka bedzie decyzja. Pytałem sie jeszcze sprzedawcy z MM i powiedzial ze to nie jest normalne, nie powinno być czegos takiego. U nich na sklepie nie ma żadnego który strzela. Jego zdaniem powinienem reklamować do skutku poniewaz tv jest wadliwy

Do góry