sony czy samsung

hofi7

New member
Witam wszystkich!

Potrzebuję drobnej rady. Od jakiegoś czasu rozglądam się za nowym telewizorem. Moją uwagę przykuły dwa modele : SONY 50W829B oraz Samsung UE48h6400 lub UE48h6200.

Moje pytanie brzmi następująco :

Który z tych modeli byście polecili?

Czy jest coś na co nie zwróciłem uwagi a jest godne polecenia i ewentualnego zastanowienia się nad kupnem? Oczywiście nie musi to być tylko SONY lub SAMSUNG.

Sam budżet nie jest jakoś specjalnie ograniczony, ale oczywiście jak każdy chciałbym wydać najmniej i otrzymać jak najlepszy produkt co jest właściwie nie możliwe ale czasami są takie "perełki" - ustalmy że chciałbym wydać powiedzmy do 3500 tysiąca złotych.

Potrzebuję telewizora między 48-50 cali.

Oglądam dużo filmów (głównie w bardzo dobrej jakości) fajnie byłoby żeby telewizor nie miał żadnych problemów z przetwarzaniem napisów.

Trochę gram na konsoli.

Głównie zależy mi na takim codziennym uzytkowaniu. Nie jestem jakimś mega wymagającym klientem, bo wiele z tych parametrów o których piszą producenci to tylko czysty marketing, nie przekładający się finalnie na jakości oglądanego obrazu.

Proszę o jakieś sugestie, podpowiedzi, ewentualnie jakieś propozycje co do innych modeli które są warte uwagi.

Aha i jeszcze jedno : gdzie kupić telewizor w najlepszej cenie (takie pytanie na przyszłość)

pozdrawiam,
hofi7

Call_me

New member
H6200 nie ma sensu, skoro masz możliwość dołożyć do H6400 i mieć dodatkowy pilot w zestawie, nad którym wszyscy się zachwycają.
Sam stoję przed wyborem między Samsungiem UE 48H6400 a LG 47LB670V i nie wiem na co się zdecydować :)
W tej cenie jest tez Philips 6309/88 i Panasonic AS650E, ale zbytnio się w te dwa modele jeszcze nie zagłębiałem i w sumie nie wiem czy warto.

WuMike

New member
Bez reklam
Problem w tym, że H6200 ma lepszą jakość obrazu od 6400, gdyż jest na bdb matrycy od AUO. Sony W829 zresztą rownież, on ma także najniższy input lag z podanych modeli.

mafia35

New member
Bez reklam
Kiepsko sprawdzasz. Wejdz w ceneo. Kupisz poniżej 3500zł. Za 3560 w mm jest od reki.

Wysłane z Galaxy S5 za pomocą Tapatalk

mafia35

New member
Bez reklam
As650 jest na IPSie więc kontrast i czerń jest dużo słabsza niż w Sony czy Samsungu. Musisz się zastanowić na czym Ci zależy.

Wysłane z Galaxy S5 za pomocą Tapatalk

Do góry