Wiem, że to telewizor tylnoprojekcyjny (tak przecież napisałem w swoim pierwszym poście

). Jeśli chodzi o głośność wentylatorów to bardzo się tego obawiałem ale po kilku dniach używania mogę definitywnie stwierdzić, że nie było czego. W ogóle nie wiem o co chodzi - problem jest przereklamowany (albo ja dostałem egzemplarz z dobrymi wentylatorami). Nic nie słyszę. Oczywiście, przy wyłączonym głosie i z nosem w telewizorze TAK - słyszę lekki szumek ale już z 2 metrów go nie słychać. Lekko włączony głos - nie słychać. A przecież tego telewizora nie ogląda się bez głosu i z 50 cm. Tak więc reasumując problemu nie ma. Jeśli chodzi o porównanie to przedtem miałem 100Hz Panasonica 32", który kilka lat temu kosztował w Euro 14 tys PLN. Różnica jest spora. Fajniejsze kolory, większy obraz. Niestety trochę mniej ostry (ale to tak ma być przy tej wielkości). Na klasycznej telewizji jest obraz na poziomie 5 (w skali 1-10). Na Cyfrze jest na niektórych programach poziom 7 a na aniektórych 8 a na DVD poziom 9 (10 zarezerwowany dla programów w HDTV

). Przedtem miałem DVD Philipsa za 300 PLN i ku mojemu zmartwieniu obraz był do d.... Głównie z racji na "podwójny obraz" czy raczej po prostu podwójne krawędzie widoczne szczególnie gdy np. widać było postać na tle jasnym (np. w Gladiatorze osoba na tle nieba). Na szczęście po zakupie nowego DVD (z definicji kupiłem najtańszego Samsunga mającego złącze HDMI wiedząc, że za jakiś rok i tak go wymienię, więc po co pchać kasę w sprzęt typu Snazio) obraz okazał się rewelacyjny. Jestem bardzo zadowolony. Nie potrafię tego przełożyć na cyfry i testy ale gdybym miał znowu wybierać to wybrałbym to samo. Nawet nie ze względu na cenę (telewizor kosztował mnie 6,5 tys PLN na 50" ekran !!! - minus VAT i amortyzacja - wyjdzie, że prawie darmocha) tylko ze względu na jakość.
pozdrawiam
Jarecki
ps. nie rozumiem o co chodzi z tymi przebarwieniami. Albo mam klapki na oczach albo kurzą ślepotę albo w moim egzemplarzu nic takiego nie występuje (a od soboty ciągle przy nim siedzę i testuję kolejne filmy i koncerty). Zastanawiam się teraz co wybrać jako nowy dekoder satelity do cyfry+.