Wczoraj zakupiłem ten odtwarzacz. Muszę przyznać że okres porządnych sprzętów się skończył. Ale od począdku. Obudowa odtwrzacza to nisza. Kiepski plastik, wygląd to kwestia gustu ale mi się nie podoba. Wyświetlacz na przednim panelu w stosunku do innych komponentów sony świeci bardzo słabo choć w menu ustawienie max, co ciekawe ostatnia cyfra świeci słabiej o jakieś 20% od reszty. Wygląda jak bubel. Najciekawsze jest to że po podłaczeniu, odtwarzacz chce się aktualizować i tu uwaga jeśli chcesz kolejne kilka godzin walczyć z otwarzaczem to wystarczy się zgodzić na akualizację. Po 30 min i czterech kolejnych próbach mamy klocka z boot loaderem i bez softu. Prawdopodobnie odtwrzacz ma tak mało pamieci że musi skasować soft aby pociągnąć nowy. Serwry sony to demony prędkości, ratująć się zacząłem ściągać soft komputerem aby wypalić płytę z firmware (niestety sony nie obsługuje update przez usb). Zawrotna prędkość 30kb/s powala - mamy godzinę z bani. Że takiej firmy nie stać na mirror w pl. Update koreańców to demony prędkości (tv Sam ciągnął 150mb kilka minut). Po czterech godzinach nareszcie coś zobaczyłem. Jeśli chodzi o audio i video - jest na wysokim poziomie. Niestety wiele rożnych makamentów np. nie widzi dysków które mają dodtakowe usb (HUB?), nie przewijają się mkv , mkv nie są odtarzane w 24p tylko w 60hz brak napisów zewnętrznych , wewnętrzne widzi. Brak możliwości ustawienia wielkości liter - font liter mały paskudny i nieczytelny .Do tego jak dodamy że support sony przez telefon to farsa to ten sprzęt jest przewidziany dla zagorzałych fanów tej marki która chyba się kończy. Kupiłem tylko dlatego że ma 2xhdmi a mój amp nie obsługuje 3d