Kupiłem , przetestowałem.
Odnośnie odtwarzania z dysków zewnętrznych podpiętych przez USB [system NTFS]
- pliki multimedialne np. JPEG , MP3 , WAV , avi , itp. - "widzi" do głębokość 3 katalogów
- pliki video z kamer z rozszerzeniem m2ts odtwarza w stanie surowym tzn.przekopiowane bezpośrednio z kamery na dysk zewn. Po obróbce np.w Pinaccle plik wypuszczony przez program w AVC z rozszerzeniem m2ts jest widoczny ale nie można go odtworzyć. Pliki takie [po obróbce] umieszczone natomiast w strukturach AVCHD lub Blu-Ray są już odtwarzane.
- pliki z filmami w formacie MKV z rozszerzeniem Matroska odtwarza, ale nie można takiego filmu przewinąć do przodu lub tyłu , można używać pauzę i play. W momencie próby
przesunięcia sprzęt ma "zawias" i trzeba pozbawić go 230V.
- nie widzi plików video zrobionych kodekiem H.264
Z tego co zauważyłem to jedyne "wady" tego urządzenia - reszta jest OK. - czyta polskie napisy , super odtwarza pliki z muzą w WAV. Widzi struktury AVCHD i Blu-Ray wykonane samodzielnie i na dysku zewnętrznym i wgrane na płytę DVD lub BluRay. Duża funkcjonalność funkcji internetowych np.skype i pełna przeglądarka internetowa z możliwością podłączenia klawiatury , możliwość wkomponowania urządzenia w sieć domową i obsługi bibliotek multimediów z komputera.
Jeżeli wady komuś nie przeszkadzają to śmiało polecam.