Sony Android TV konfiguracja KODI

Ghert

New member
Witam,

Zakupiłem telewizor z Android TV i chaciałbym sobie skonfigurować pluginy żeby móc oglądać filmy z neta. Szukałem poradników instalowałem lecz nie wszystkie działają dobrze co poleciacie zainstalować? :smile:

kuku83

Member
Mam zainstalowaną wersję Phantom 2016.01.14 i po wciśnieciu "szukaj" cały czas kręci mi się kółko ładowania bez rezultatów, nie wiem co jest nie tak ???

Ghert

New member
Nie mam dzwieku 5.1 nawet po ustawieniu w ustawieniach nic to nie daje. Inne odtwarzacze też nie działają wie ktos jaknto naprawić

Damaranus

New member
A ja mam takie pytanie, skoro wątek jakoś żyje na forum HDTV, zainstalowałem napisy24, opensub, napiprojekt, ale albo nigdy nic nie widzi, albo tylko wersje ENG. Co powinienem jeszcze skonfigurować?

iksik2

New member
Polecam Opensubtitles.org, fajnie działa i przeważnie napisy pasują. W ustawieniach kodi musisz tylko przestawić język pobierania napisow na polski (nie język systemu tylko właśnie napisów).

Gitner

New member
Jeśli napisy nie idą z automatu to można je załadować ręcznie podczas oglądania filmu. Również polecam OpenSubtitles.org.

kayteck

New member
a ja troche z innej beczki...

zainstalowalem kodi na moim kd55x8509c. wszystko dziala pieknie, dts jest przesylany na amp po arc, ale nie wyswietla mi napisow.
Niby wszystkie dostepne napisy sa na liscie, ale cokolwiek wybiore, to napisy nie sa wyswietlane. Wyswietlanie napisow jest ustawione na Enabled.

Dodam jescze, ze ten sam plik w Archosie (tu z kolei jest problem z przetwazaniem dzwieku DTS) i natywnym odtwarzaczu (problem z proporcjami obrazu... eehhh) dziala poprawnie, widzi wszystkie napisy i je wyswietla.

Do góry