Sony 65xg8596

maly_mtb

New member
Obecnie rozważam zakup Sony 65xg8596 który ma służyć do Netflixa, HBO bedziemy siedziec na wprost , tv bedzie wisiał na ścianie niestety pod słońce. Proszę o alternatywę w podobnej cenie .Tv powyżej mocno przekraczające 4 tyś mnie nie interesują .

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz jeszcze bardzo dobre modele:
- 65C815 Qled w programie gdzie sam wybierasz ceny .
podaj maila to dostaniesz cały program.
- Philips 65PUS8535 w programie
- 65X815 w programie
- LG65UK7750 z matrycą Nano w programie
- 65EC780 w programie
- Hitachi 65 HZ6 w programie
- 65Nano 863 w programie

Jaszczura

New member
A idź w ciul z tym dyskie google. Dobra napiszę.
Samsung QE65Q67RAT
Sony KD-65XG8596
Philips 65PUS8535/12

Proszę wskazać co da najlepszy obraz. Jedyne co wyczytałem/zobaczyłem, to to że ten Samsung ma jakiegoś dziwnego pilota bez buttonów numerycznych. Nie wiem czy żona nie będzie klnęła jak bezręki górnik w stylu "Co za badziew kupileś, nie mogę na M Jak Miłość przełączyć".

Nie mam jakiś mega wymagań, w obecnym Samsungu doceniam to że działają bajki Xvid,mp4 i wszystkie formaty z dysku podłączonego do niego. Fajnie jakbym to zachował, a czytałem że Samsung nie lubi za wiele formatów plików video.

Jak to życie pokazuje człowiek czyta/szuka co wybrać a po roku nawet nie wie co ma bo już 734 nowych modeli wyjdzie. Po 3 latach nie ma żadnego znaczenia co się posiada bo są nowsze/lepsze.

Jaszczura

New member
Ok ale ile masz max kasy ?
- hymmm, jeśli byłoby warto to 4500-4600 zł bym wyrzygał, ale tylko pod warunkiem, że miedzy tym za 3899 a 4699 będzie przepaść.

Na czym Wam najbardziej zależy ?
- żona głównie Netlifxa męczy, jeśli mi pozwoli to okazjonalnie Ligę Mistrzów obejrzę. Do tego Twoja Twarz Brzmi znajomo i inne show lokalnych paździerzy telewizyjnych.
- W obecnym starym Samsungu podoba mi się, że mam podłączony dysk po USB i chodzą wszystkie stare bajki dla dzieci jak Zygzaki, Spangbooby itp. Ponoć Samsung doszedł do wniosku, że nie do końca lubi DivX, Xvid itp. lekko mną wtedy zatrząsło niczym A.Dudą po 1 turze.
- do TV nie bedzie podłączane żadne konsole, wieże, tunery, wzmacniacze itp. nic a nic poza dyskiem z bajkami
- byłoby miłe jakby można spiąć TV z tel. i puszczać muzyczkę z YT podczas jakiejś domówki w kulturalnym towarzystwie, oczywiście bezalkoholowej**

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To brałbym zdecydowanie Sony ale 65XF9005 full array.
Na SOny też chodzą z dysku.
Ma lepsze zdecydowanie multimedia niż Samsung.

Do góry