Sony 65 x85c sprawdzenie ilości godzin przepracowanych

robigame

Member
Witam.Gdzie się to znajduje w trybie serwisowym.Po wejściu w ten tryb wszystko mam na zero tylko na samym dole mam jakieś liczby.Czy pierwsza pozycja od lewej to wyświetlanie godzin czy ilość włącze.

accu

New member
Bez reklam
Ktoś pomoże?

Witam uprzejmie,

Rozumiem , że przełączyłeś z trybu cyfrowego na tryb analogowy , następnie wyłączyłeś telewizor
przy użyciu pilota .
Następnie na pilocie szybko wcisnąłeś kolejno 4 przyciski : i+ , 5 , vol- , zielony wł/wył .
W ostatniej dolnej linii , powinieneś mieć przykładowy zapis cyfrowy : 00035-00012-00036.
Oznacza on , że telewizor przepracował 35 godzin , 12 razy był włączany , 36 godzin to praca telewizora+godzinny oglądany film np. z podłączonego do telewizora odtwarzacza Blu-ray .

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
To mam tak. 05736-00680-05723.Wygląda,że ma przepracowane już ponad 5 tysięcy godzin.Możliwe to jest w tym modelu.TV kupiony w rtv euro.

Witam uprzejmie,

Jak najbardziej możliwe . Telewizor stał prawdopodobnie na ekspozycji sklepowej . Pracował 5736 godzin . Proszę reklamować .

BTW , to co napisałem w poprzednim poście , dotyczące trzeciego członu pięciu cyfr 00036 to było tylko moje przypuszczenie . Zacytuję " 36
godzin to praca telewizora+godzinny oglądany film np.z podłączonego do telewizora odtwarzacza Blu-ray" . Nie wiem co ten trzeci człon pięciu cyfr oznacza . Może ktoś z użytkowników forum wie ?

accu

Ostatnia edycja:

robigame

Member
Trzeci człon to są godziny czuwania.Tak mi powiedział pan z sony center.A ile taki tv może pograć?.Mam zamiar go sprzedać przed końcem gwarancji.TV ładnie świeci nie ma żadnych przebarwień,zabrudzeń,pikseli,cloudingu.To oni w sklepie wogóle nie wyłączają tych tv.

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Komu potrzebne są informacje na temat godzin , gdy telewizor jest w stanie czuwania lub w stanie "drzemki" . Jakiś absurd moim zdaniem . :| Matryca Twojego telewizora nie ma uszkodzonych pikseli , to chyba chciałeś napisać .
Szukaj w specyfikacji matrycy , ile producent matrycy przewidział godzin jej świecenia .
Moim zdaniem powinna pracować przeciętnie od 25000 do 30000 godzin . Jak trafi się na jakiś super egzemplarz danej matrycy to może
nawet i więcej . Ot loteria .

accu

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
No to nie ma się o co martwić.5 lat spokojnego oglądania.A co oznaczają pozostałe parametry,które mają same zero?

Witam uprzejmie,

Znaczy to , że nie wystąpiły dotąd żadne istotne błędy . Tylko się cieszyć . :|
Ja też mam zera(00) , tylko w jednej pozycji(na 20 pozycji) : 008 HOST_WDT------------------60 . Czyli nazbierało się 60 jakiś
błędów przez blisko trzy lata użytkowania telewizora firmy Sony W905A . (np.restarty samoistne telewizora po kolizji którejś z aplikacji Smart TV z podłączonym dyskiem HDD do nagrywania - ale już
to wyeliminowałem , jak oglądam aplikacje z Smart TV odłączam dysk HDD z gniazda USB HDD w telewizorze - support firmy Sony mnie w tej materii nic nie pomógł , sam doszedłem , że tak należy
postępować i "gitara ładnie gra" .
W moim telewizorze menu serwisowe( strona SELF CHECK) wygląda inaczej niż w telewizorach firmy Sony z systemem operacyjnym Android , gdzie teraz nie znajdziesz jakiej firmy zamontowana jest matryca .
W moim telewizorze , w menu serwisowym taka informacja jest podana .

accu

robigame

Member
Dziękuję za informację. Szanowny kolego dodam tylko,że tv kupiłem z wystawy w sierpniu br.za 7800 gdzie wszędzie cena była blisko koło 9 tysięcy.Chyba się opłaciło.

robigame

Member
Dziękuję za informację. Szanowny kolego dodam tylko,że tv kupiłem z wystawy w sierpniu br.za 7800 gdzie wszędzie cena była blisko koło 9 tysięcy.Chyba się opłaciło.

waszek_rmc

New member
A takie wejście jest "legalne"? Nie odnotowuje się nigdzie? Mam 5 lat GW, nie chciałbym jej stracić z tak blahego powodu. Aczkolwiek miałem TV fabrycznie zapakowany, zatem chyba nie mam czego tam szukać ;) Ale no kusi...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

waszek_rmc

New member
Zatem u mnie jest tak:
00549 - 00051 - 00549
Co by się zgadzało bo oglądam wszystko przez amplituner. TV posiadam od poczatku sierpnia

accu

New member
Bez reklam
Zatem u mnie jest tak:
00549 - 00051 - 00549
Co by się zgadzało bo oglądam wszystko przez amplituner. TV posiadam od poczatku sierpnia

Witam uprzejmie,

"Czysty" zapis .
Ekran telewizora przeciętnie świecił 10 godzin , 44 minut .

accu

Ostatnia edycja:

waszek_rmc

New member
To raczej niemożliwe ;) a jak to jest z tym jego czuwaniem? Dysk się swieci mimo wyłączenia, wyłączam na YouTube i uruchamia się na YouTube... to tylko hibernacja czy jak to wyglada? TV jest włączany codziennie rano na jakieś 45 min i popołudniu, czyli 2 razy dziennie - 51 to w 2 tyg może byc a nie w 3 miesiące ;)

Do góry