Sony 55XD8577

JohnMorra

New member
Witam!
Wczoraj do mnie przyjechał ten Soniacz i musze powiedzieć, że jest spory. Przestawienie się z 40 cali na 55 troche mi zajmie:). Pierwsze wrażenie solidna podstawka (dzieki Bogu nie nóżki) i ogolnie bdb wykonczenie, nie wydaje sie jakby to był jakis plastik fantastik.

Teraz do rzeczy, jest może jakiś tutorial ew. jakas strona pomagająca ustawić ostrość i ogólnie kolory do ogladania telewizji? Kolory wydaja mi się na niektorych programach troche wyprane.

Druga sprawa i tutaj jestem w lekkim szoku. Nie zdawałem sobie sprawy przed zakupem i w sumie nawet nie szukałem bo wydawało mi sie to oczywiste. Telewizor nie obsługuje .mkv O_O ! Jak można mieć usługe 4k a nie zrobić do niego supportu? Jest jakiś trick, żeby obejsc to? Czy tylko zostaje mi konwertowanie plików (64gb lol) i zew. użadzenie?. Mam małe urządzonko android tv MXQ on obsługuje 4K moge podpiąc tam usb ale musze też podlaczyć to specjalnymkablem hdmi 4k? i czy nie bedzie jakiejś straty w jakosci nizeli wyswieltanie z usb do tv od razu ??

pozdrawiam

Do góry