Sony 55xd8505 AKTUALIZACJA OPROGRAMOWANIA SYSTEM.

G

Grant2008

Guest
Witam,

Bardzo proszę o pomoc, gdyż z tymi aktualizacjami to ostatnio różnie bywa,
od wczoraj wyskakuje mi aktualizacja oprogramowania systemowego, czy ktoś ma jakieś bliższe informacje na ten temat .Robić ją czy nie.

Dziekuję za pomoc.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie namawiam, ale u mnie jak wszystko działało jak należy to nie robiłem update i zawsze było wszystko super.

Cellstar

New member
Witam,

od wczoraj wyskakuje mi aktualizacja oprogramowania systemowego, czy ktoś ma jakieś bliższe informacje na ten temat .Robić ją czy nie.

Dziekuję za pomoc.

Mnie nic nie wyskoczyło :/ a da się to jakoś ściągnąć w opcjach?

karlamba

New member
Ja dopiero tydzien temu zaktualizowalem do wersji 6.0.1 i jest narazie wszystko ok. Pytanie czy Ty juz miales te wersje czy wczesniejsza...

Wlasnie sprawdzilem i u mnie nie wykrywa nowszych wersji teraz...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Czasem się zastanawiam czy nie lepiej robić tak jak Kiki napisał - że jak jest ok to lepiej nie ruszać bo to rożnie bywa nawet bym powiedział ze to loteria w pewnym znaczeniu tego słowa.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Android 7,0 wymaga mocniejszych procesorów . Jest ok. ale telewizor który sobie nie radzi będzie mulił.
Więc ja wolę normalne działanie .

vvv

Well-known member
Bez reklam
Jesteś tego pewien ?
W Sony zawsze był problem z Prockami !
Aby potanić to Media Trek i pisali ze jest to NAJ ....
A zaoszczędzili jakieś 2.50 😂😂😂
Śmieszne to ale Prawdziwe !!!

accu

New member
Bez reklam
Witam,

Dziekuję za pomoc.

Witam uprzejmie,
Wyskakuje aktualizacja oprogramowania systemowego(układowego) . Napisz proszę
jaka wersja , czy to wersja :v 3.885 z 28 czerwca 2017 r.
Jeżeli tak , to możesz z powodzeniem tą aktualizację zrobić . (można ją pobrać bezpośrednio na telewizor mając podłączony telewizor do Internetu najlepiej łączem kablowym , lub pobrać plik na komputer ze strony internetowej firmy Sony(pomoc techniczna Sony) , masz link poniżej :
https://www.sony.pl/electronics/sup..._x85xxd-series/kd-55xd8505/downloads/00014729
Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

Cellstar

New member
Jesteś tego pewien ?
W Sony zawsze był problem z Prockami !
Aby potanić to Media Trek i pisali ze jest to NAJ ....
A zaoszczędzili jakieś 2.50 ������
Śmieszne to ale Prawdziwe !!!

Taki sam procesor X1 jest w xe85, xe90, xe93, xe94 oraz oled ZD9 - no chyba, że się jakimś taktowaniem różnią. Co nie zmienia faktu, że android muli :D wina tutaj jest tak naprawdę w beznadziejnie zoptymalizowanym androidzie. Mój iphone mimo że pod względem procesora i ramu jest bardzo w tyle za lepszymi modelami innych producentów a chodzi super płynnie nawet po 2 latach. Natomiast narzeczona kupiła huawei i android się zacinał od początku mimo że telefon na papierze wygrywa.

Zresztą daleko szukać nie trzeba. Zanim zamieniłem na sony miałem samsunga mu7000. Oba telewizory są porównywalne a tam tiznen chodził niesamowicie szybko. Jak odpaliłem sony to byłem w szoku jak to muli. Obraz jednak bardziej podobał mi się w sony.

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Mnie nic nie wyskoczyło :/ a da się to jakoś ściągnąć w opcjach?

Witam uprzejmie,

Jeżeli podczas wstępnej konfiguracji telewizora nie zaakceptowałeś polityki prywatności Sony ,
funkcja automatycznej aktualizacji oprogramowania zostanie wyłączona .
Można to zmienić naciskając na pilocie zdalnego sterowania przycisk : Home > Pomoc > Ustawienia prywatności , i zaakceptować .

Wybrać Pomoc na poziomie menu Ustawienia . W menu Pomoc przewijać w dół aż znajdziesz opcję : Aktualizacja oprogramowania systemowego w opcji System .
Na ekranie : Aktualizacja oprogramowania systemowego sprawdzić czy Automatyczne pobieranie
oprogramowania jest ustawione w opcji : Wł.
Jest jeszcze opcja ; Sprawdź w poszukiwaniu aktualizacji oprogramowania systemowego .

accu

Ostatnia edycja:

Cellstar

New member
Witam uprzejmie,

Jeżeli podczas wstępnej konfiguracji telewizora nie zaakceptowałeś polityki prywatności Sony ,
funkcja automatycznej aktualizacji oprogramowania zostanie wyłączona .
Można to zmienić naciskając na pilocie zdalnego sterowania przycisk : Home > Pomoc > Ustawienia prywatności , i zaakceptować .

Wybrać Pomoc na poziomie menu Ustawienia . W menu Pomoc przewijać w dół aż znajdziesz opcję : Aktualizacja oprogramowania systemowego w opcji System .
Na ekranie : Aktualizacja oprogramowania systemowego sprawdzić czy Automatyczne pobieranie
oprogramowania jest ustawione w opcji : Wł.
Jest jeszcze opcja ; Sprawdź w poszukiwaniu aktualizacji oprogramowania systemowego .

accu

Okej sprawdzę u siebie, dzięki!

Do góry