Sony 55X8509 czy 65W857

Marek24K

New member
Witam, chciałbym sie doradzić szanownych kolegów jaki wybór byłby właściwszy. Chodzi o tv do pokoju gościnnego odległość od widza to około 3.5 metra. Mój poprzedni tv wybrany także dzieki temu forum to 40W5500 niestety w ostatnich dniach syn z kijka zrobił łuk i skończyło się to uszkodzeniem matrycy. W grę wchodzi tylko marka sony ponieważ od lat jej używam i mnie nie zawiodła. Tv które znalazłem to 55X8509 czyli z 4k lub 65W857 full hd (wiem ze 65 cali z 4k było by najlepszym rozwiązaniem niestety finanse na to nie pozwalają). W wiekszości oglądana jest tv z anteny naziemnej, dlatego moje pytanie czy inwestować w mniejszy ale przyszłościowy tv z 4k czy większy z full hd. Nie spodziewam się żadnych wodotrysków bo nie jestem wielkim kinomanem ale kupując tv na kilka najbliższych lat chciałbym zrobić najlepszy zakup. Dzięki za wszelkie rady.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja jestem z tych co wola większy tv FHD niż mniejszy 4k.. patrząc że to główny tv będzie... większą radość będziesz miał z większego tv.. oczywiście moje zdanie...

RHJG

New member
Bez reklam
Witam abstrahując od tego jaki ma być TV,to zacząłbym od lepszego sygnału,źródła bo naziemna "idealna" nie jest ....Znasz te powiedzenie z g...a bicza nie ukręcisz ? Co do TV to ja wybrałbym Sony 55X8509 -powodzenia.

Robert1272

New member
Dokładnie jak napisał mój poprzednik, naziemnia oraz 3,5 metra od ekranu może dać średnią jakość przy 65 calach, więc lepiej 55 cali jeśli zostaniesz przy naziemnej lub zmień źródło na lepsze i bierz 65 cali.

Tvmania

New member
Bez reklam
Ja się nie chce kłócić znikim ale Lolek ma rację większy sprawia większą radość sam biorę 75cal full HD sony w855c. 4k z czasem za kilka lat

Marek24K

New member
Dzięki za podpowiedzi. Zmiana sygnału narazie nie wchodzi w gre, mieszkam w szkocji i telewizja którą tu nadaja ma sporo fajnych kanałów z tym że ja oglądam przede wszystkim pare technicznych a dzieciaki bajki często z youtuba więc jakość sygnału troszke wzrasta ale jak powiedzial lolek126 ma to być główny telewizor dlatego chciałbym by wybór był optymalny i jakby nie było na minimum 5 lat (jak dzieciaki pozwolą) ☺.

Ostatnia edycja:

RHJG

New member
Bez reklam
Witam trzeba było napisać tak od razu ! Nie wiem jaka TV jest w Szkocji,mam nadzieję,że jest lepsza niż w Polsce i dlatego opcja z większym TV jest chyba rozsądniejsza...

arss

Klub HDTV.com.pl
vip
Spokojnie nie každy jest ideałem jak ty i wszystko tłumaczy idealnie od a do z. Wiec daruj sobie te !!!

Do góry