SONY 55HX855 - subpiksele

swiatek94

New member
accu@

Dokładnie

Generalnie straciłem już wszelkie nadzieję, że skończy się to dobrze, ale stwierdziłem, że nie mam nic do stracenia i jeszcze przydzwonię, a tu taka niespodzianka.

Dlaczego nie zawsze tak jest ?
Spotkałeś się już z nieprzyjęciem w serwisie Sony ?

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Za chwilę Święta Bożego Narodzenia , więc nie będę pisał o sprawach przykrych.
Spokojnych Świąt życzę .
Miłego oglądania i spacerów.;-)

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
accu@

Dokładnie

Generalnie straciłem już wszelkie nadzieję, że skończy się to dobrze, ale stwierdziłem, że nie mam nic do stracenia i jeszcze przydzwonię, a tu taka niespodzianka.

Dlaczego nie zawsze tak jest ?
Spotkałeś się już z nieprzyjęciem w serwisie Sony ?

Najwazniejsze ze sie udalo i masz tv, ladnei sie zachowali i to trzeba cenic. Choc i bywalo zupelnie inaczej. Ale w ostatnim czasie ludzie sa zadowoleni z serwisu sonego..

swiatek94

New member
w905a w końcu dotarł, świetny Telewizor, naprawdę super czerń, chyba nawet lepsza niż w HX855, ale za krótko jeszcze z nim obcowałem, clouding o wiele wiele mniejszy niż ten w HX855, co też cieszy, triluminos nie zrobił na mnie wrażenia, albo jeszcze nie obejrzałem nic konkretnego w 1080p. Cieszą 2 piloty i 4 pary okularów, to się ceni.

Trochę szkoda ładnej podstawki i gorilla glass w HX, bo prezentowało się to naprawdę świetnie, ale telewizor i tak będzie wisiał, więc w905a nie jest taki najgorszy.

Tyle z mojej strony, trochę czekałem, ale warto było, nowa gwarancja 2 letnia na zasadach Sony i to jest najważniejsze.

Dzięki za rady, a w szczególności tdx, który zaproponował taki manewr, który się opłacił.

Można zamknąć temat.

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Czyli "diabeł nie taki straszny(czarny);) jak go malują" . A tak bałeś się o czerń w telewizorze firmy Sony KDL- 55W905A . Bardzo dobry finał Twojego problemu .

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
w905a w końcu dotarł, świetny Telewizor, naprawdę super czerń, chyba nawet lepsza niż w HX855, ale za krótko jeszcze z nim obcowałem, clouding o wiele wiele mniejszy niż ten w HX855, co też cieszy, triluminos nie zrobił na mnie wrażenia, albo jeszcze nie obejrzałem nic konkretnego w 1080p. Cieszą 2 piloty i 4 pary okularów, to się ceni.

Trochę szkoda ładnej podstawki i gorilla glass w HX, bo prezentowało się to naprawdę świetnie, ale telewizor i tak będzie wisiał, więc w905a nie jest taki najgorszy.

Tyle z mojej strony, trochę czekałem, ale warto było, nowa gwarancja 2 letnia na zasadach Sony i to jest najważniejsze.

Dzięki za rady, a w szczególności tdx, który zaproponował taki manewr, który się opłacił.

Można zamknąć temat.

Fajnie ze masz juz tv i oby wszyscy pisali jak zostana obsluzeni dobrze przez serwis, a nie tylko wtedy kiedy jest do bani...

swiatek94

New member
tdx - Tak też myślałem :D No nic, jakoś to przeżyje, najważniejsze, że po 2 dniach nie widzę ani jednego Bad/Sub/Dead pixela i to mnie cieszy :D

lolek126 - Też jestem tego zdania, bo naprawdę szanuje Sony jak firmę, bo jeszcze nie byłem sytuacji, żebym mógł wieszać na nich psy, zawsze podchodzili do tego z profesjonalizmem, mam kilka ich urządzeń w tym Tv Sony 46Z4500, który odpukać działa już 6 lat jeśli się nie mylę i do dzisiaj obraz na nim wygląda naprawdę dobrze, jak na tak wiekowy telewizor, więc Sony jako Sony to naprawdę solidna marka. Myślałem jeszcze nad zakupem tv Philipsa, ale po przeczytaniu opinii na temat serwisu, który niby jest, ale jednak go nie ma - zrezygnowałem i postawiłem na sony.

Niech moderator zamyka temat, bo się zrobi tutaj dyskusja bez końca, bo można tak pisać i pisać :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Doakldnie tym bardziej ze zawsze znajda sie zadowoleni i Ci ktorzy nie sa zadowoleni z takiego czy z innego serwisu..

swiatek94

New member
astw@

Podejrzewam, że wszystkie części poza matrycą mogą iść na wymianę/sprzedaż, aczkolwiek nawet i sam tv może iść na sprzedaż, bo na pewno znajdą się chętni na ten TV w cenie np. 4000zł, a ten jeden piksel naprawdę nie odbiera aż takiego odbioru tego telewizora, ale że trafiła się okazja, to spróbowałem go wymienić na egzemplarz bez skaz i się udało.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dokldnie bo jakby nie patrzec jest to awaria , mala czy duza nie istotne to wg mnie, wazne ze ejst i musza wyelimiminowac taka usterke..

Do góry