Sony 32T3000 VS. Sony 32S3000 VS. JVC G80

oneadder

New member
Witam, jakiś czas szukam dla siebie pierwszego lcd. Ale rynek w tym momencie oferuję tyle różnych modeli że ciężko zdecydować się na zakup. Kilka razy odwiedziłem już salon firmowy sony w Krakowie i MM ale zawsze mam jakieś wątpliwości natury technicznej. Szukam Tv który będzie dobrze się sprawdzał nie tylko przy oglądaniu filmów ale również był kompatybilny z ps3 i komputerem. Z braku czasu sporadycznie oglądam tv więc zostają tylko dobre filmy formatów hddvd lub blue. Lcd będzię współpracować z kinem domowym Denona więc na jakości dzwięku telewizora nie bardzo mi zależy wręcz się nim nie kierowałem.

Moje wymagania:
- 32cale (nie myśle jak narazie nad większym, pokój to pokój a nie salon;)
- dobra współpraca z ps3 i komputerem
- naturalne kolory i szeroka możliwość regulacji
- dobra czerń (oglądam głównie w nocy więc jest to dla mnie ważne)

Jestem zdecydowany na Sony ale wacham się pomiędzy T3000 i S3000. Jeżeli możecie mi podać argumenty który lepszy z tych dwóch modeli. Czy może dodać jeszcze pare stów i kupić coś lepszego np.D3000. Raczej nie chce wydać więcej niż 2700zl ale jeżeli różnica ma być duża przemyśle ten aspekt. I na koniec kwestia JVC, widziałem u znajomego kilka dni temu i bardzo mi się spodobał.. wręcz byłem bardzo miło zaskoczony jego parametrami. Więc jako doświadczeni może pomożecie mi wybrać najlepszy z tych modeli.. Dzięki z góry za wszystkie argumenty i porady.
Pozdrawiam Rafał

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
JVC przez długi czas wygrywał na prezentacjach przy sygnałach SD jak chciał i to zarówno z Sony, Panasonic czy Samsung.
Ale przy Twoich potrzebach sięgałbym po Sony T 3000.
Twój pierwszy postulat spełni bardzo dobrze . W ostatnim będzie na równi z JVC. Suma sumarum - wybrałbym Sony.
Jeśli zaś jednak więcej czasu będziesz korzystał z Telewizji - to wówczas przewagę ma JVC G 80.

oneadder

New member
Znalazłem jeszcze panasonica 32" TX-32LX70P i dużo pozytywnych opini osób które kożystają z tego modelu. matryca S-IPS i 100Hz. Ponoć bardzo dobrze radzi sobie z sygnałami SD.. Jeżeli nie polecacie tego modelu to jade jutro po sony T3000 bo ile można wybierać.
Pozdrawiam

oneadder

New member
Ciężko wyśrednić udział i preferencje Lcd na codzień ale w skali miesiąca:
25% - TV
25% - konsola + nowości z kompa w rmvb i gry z PC na dużym formacie;)
50% - kino Denon przez Hdmi

Tak naprawde zależy mi najbardziej żeby móc wycisnać z kompletu LCD 32" + Kino domowe Denon (które już posiadam) max przyjemności w oglądaniu filmów.. Standardowa telewizja to tylko jakiś blok informacyjny i sport F1, mecze piłki nożnej.
Od Lcd oczekuję tylko że po podłączeniu przez hdmi z denonem będe mógł się delektować pięknym i żywym obrazem.

Odrazu dodam następne pytanie żeby nie zaśmiecać forum kolejnymi wątkami. Ponieważ w moim lapku Sony Vaio SZ nie ma wyjścia DVI-I ani S-Video zostaje mi tylko wyjście D-Sub. ((Trochę tandetne jak na sony zagranie że za taką kase nie dali jednego dvi-i a są dwie karty grafiki.. no ale cóż trudno kupując kierowałem się innymi cechami.)) Chciałbym go jakoś podłączyć korzystnie z lcd i zastanawiam się na jakie wejście wprowadzić sygnał. ewentualnie jakie programy polecacie do konwertowania obrazu.. LInki do mądrych i wartych zapoznania się materiałów bardzo mile widziane:]

Na koniec chciałbym dodać że zdążyłem już zamówić za sugestią KIKI (któremu bardzo jestem wdzięczny za poradę) Sony T3000. Dziś dzwonił do mnie dział obsługi klienta i Lcd odbieram jutro popołudniu..

Wątek będe podglądał jutro cały dziń w biurze i czekał jeszcze na jakieś mądre sugestie z waszej strony..
Dzięki Wielkie i Pozdrawiam
oneadder

Do góry