Slim Tv - nieSamsung?

xko

New member
Jaki LCD 20" ?

Parę miesięcy temu, w czasie gdy Samsung wypuszczał swój nowy TV typu SLIM (płytszy o 1/3 klasyczny kineskop) obiły mi się o Google wieści że inne firmy pracują nad podobną technologią. Bodajże LG/Philips miały coś stworzyć. Jakoś TV Philipsa bardziej by mi się widział niż Samsung a "płytkość" TV typu SLIM baaaaardzo pasuje do układu mojego pokoju.

Nie wiecie czy nic konkretnego z innych firm się nie pojawiło/ma się pojawić?

xko

New member
Dzięki.

O wadach tego Samsunga czytałem - dlatego zacząłem szukać jakiś innych Slimów. Rozumiem że te TV wystawione na wspomnianych targach też nie grzeszą jakością obrazu?

JVC 32X5 ma zdaje się 55cm głębokości - to wciąż 15 cm więcej niż Samsung. TV niestety musi stać "bokiem" do przejścia i niestety każdy 60 centymetrowy CRT typu Sony FQ86 czy różne Panasonic PX będzie zawalidrogą. 40 cm też nie jest idealne ale znacznie lepsze.

Myślałem o LCD ale generalnie z tego co widzę to ze słabym sygnałem raczej sobie nie radzą (TV będzie używany w sporej mierze do oglądania zwykłej kablówki).

Cenowo myślałem o górnym pułapie w okolicach, powiedzmy, 6kPLN, co daje albo przyzwoity CRT albo bylejaki LCD. Jakoś to pierwsze bardziej mi się widzi.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
wydaje mi się
,że w tej cenie - dostaniesz extra LCD - do odbioru kablowki
Sprawdź :
Panasonic 32 Lx 50 - za 5999
JVC 32 A 60 - za 5999 zł
Samsung serii M 51 -
spokojnie mozesz skorzystac z oferty - i Twoj problem rozwiązany.
Tu tv LCD musi miec wzmocniony tuner.
Oczywiscie efekty zdrowotne , promieniowanie - co w przypadku rodziców ma olbrzymie znaczenie - jest po stronie LCD
polecam
sprawdź sa w warunkach domowych i oceń na własne oczy

info on line 2868228
pozdrowienia

xko

New member
A co rozumiesz przez:
Tu tv LCD musi miec wzmocniony tuner.
...?

Chodzi o podpięcie sygnału przez wzmacniacz antenowy? Czy też wspomniane przez Ciebie modele TV mają coś specjalnego w tunerze co czyni je bardziej odpowiednimi do pracy z sygnałem kablówki?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Panasonic CT-34WX15

witam
robiąc testy okazalo sie ,że niektore LCD z tego samego sygnalu chodzą extra inne nie. Ponieważ LCD staje w tym samym miejscu , na tym samym stoliku, z tej samej anteny - tzn ,ze jeśli odbiera lepiej od konkurencji - wiadac wyraźne różnice . Znaczy że ma lepszy bardziej selektywny tuner.
To samo było przy CRT.
pozdrawiam

castor

New member
odległość oglądania

witam
a może jednak Samsung naprawił niedomagania swoich młodszych braci tzn.2 modeli WS-32Z308P i WS-32Z306V /chodzi o geometrię obrazu i trochę głośną pracę ..../ Na niemieckiej stronie Samsunga:

http://av.samsung.de/article.asp?artid=0C644D7A-6668-455A-A09D-B9A8EC2BDD00&show=specs

pokazali model WS-32Z316V. Oczywiście u nas jeszcze nieosiągalny , ale może warto poczekac ??? na 110% mam wybranego jvc X5 ,ale ten mnie kusi coraz bardziej . Cena też nie znana. pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
jeśli kupujesz dla głębokości- ok. Tylko Samsung ma taki na dziś.
Jesli dla jakości . Sprawdź i wybierz sprawdzone.
Wydaje mi się że cena znacznie wyższa.
pozdrawiam

Do góry