Witam!
Serdecznie proszę o pomoc w wyborze odpowiedniego tv 37-calowego do 3000zł.
Zawęziłem wybór do tych modeli:
Sharp 37b20e/37x20e (to chyba praktycznie identyczne modele?)
Panasonic 37lzd80 lub 37lx85
Samsung 37a656
Który byłby najlepszy dla poniższych warunków?
wielkość pokoju ? – 4,9 x 3,1 m, tv na dłuższej ścianie
jaki sygnał ? - niestety przez najbliższe 3 miesiące przede wszystkim kablówka analogowa, potem pewnie n-ka, do tego dvd i divixy z podłączonego laptopa (przez HDMI), bez gier
jaka odległość od ekranu ? - 2,5m
jakie urządzenia do podłączenia? - laptop do oglądania filmów itp. (przez HDMI), za jakiś czas dekoder do n-ki czy innej platformy cyfrowej, możliwe, że głośniki creativa 2+1 jeżeli dźwięk byłby lepszy niż z samego tv (zwykłe wyjście)
jaka klasa cenowa? - do 3000zł
więcej oglądasz w dzień czy w nocy? - wieczór i noc
jakie masz nasłonecznienie pokoju ? - dość spore szczególnie pod wieczór - okna ze strony zachodniej, z boku do tv, ale jak co to są rolety zewnętrzne
ile osób zasiada przed telewizorem? – 2
co ogladasz najczesciej- sport, filmy, seriale, programy dokumentalne
jaki masz telewizor? - od paru lat oglądam tv na 17'' monitorze LCD NEC-a przez tuner w kompie
Ma stać czy wisieć - stać
Oczywiście otwarty jestem na inne propozycje!!
Z góry dziękuje!
Bartek
Serdecznie proszę o pomoc w wyborze odpowiedniego tv 37-calowego do 3000zł.
Zawęziłem wybór do tych modeli:
Sharp 37b20e/37x20e (to chyba praktycznie identyczne modele?)
Panasonic 37lzd80 lub 37lx85
Samsung 37a656
Który byłby najlepszy dla poniższych warunków?
wielkość pokoju ? – 4,9 x 3,1 m, tv na dłuższej ścianie
jaki sygnał ? - niestety przez najbliższe 3 miesiące przede wszystkim kablówka analogowa, potem pewnie n-ka, do tego dvd i divixy z podłączonego laptopa (przez HDMI), bez gier
jaka odległość od ekranu ? - 2,5m
jakie urządzenia do podłączenia? - laptop do oglądania filmów itp. (przez HDMI), za jakiś czas dekoder do n-ki czy innej platformy cyfrowej, możliwe, że głośniki creativa 2+1 jeżeli dźwięk byłby lepszy niż z samego tv (zwykłe wyjście)
jaka klasa cenowa? - do 3000zł
więcej oglądasz w dzień czy w nocy? - wieczór i noc
jakie masz nasłonecznienie pokoju ? - dość spore szczególnie pod wieczór - okna ze strony zachodniej, z boku do tv, ale jak co to są rolety zewnętrzne
ile osób zasiada przed telewizorem? – 2
co ogladasz najczesciej- sport, filmy, seriale, programy dokumentalne
jaki masz telewizor? - od paru lat oglądam tv na 17'' monitorze LCD NEC-a przez tuner w kompie
Ma stać czy wisieć - stać
Oczywiście otwarty jestem na inne propozycje!!
Z góry dziękuje!
Bartek