Sharp vs LG

slaweczko129

New member
Witam prosze o opinię na temat tv:
LG 32LG6000
Sharp LC-32AD5E
który lepszy w czym ktory kupić ?
głownie do laptopa ma słuzyc jako monitor do filmów, oraz tv polsat cyfrowy
czy LG są wytrzymałe na tyle zeby mi sie nie zepsuł za 3 lata, bo wydaje mi sie ze Sharp to japońska technologia wiec powiniemn byc dobry. co wy o tym sadzicie chyba ze jakis inny tv w podobnej cenie a z dobrymi pareametrami.
cena do 1700. pozdrawiam

Iomi

New member
Raczej ciężko nazwać te modele monitorem ale ok niech Ci będzie:) Osobiście wg mnie raczej skłaniał bym się do LG, długo zastanawiałem się nad modelem 5000 i w końcu kupiłem. I nie zdarzyło mi się na niego jęknąć ani razu:)

slaweczko129

New member
czemu LG ? przeciez Sharp to japoniec czyż nie powinien wiecej wytyrzymac ?
ja tez chce lg bo parametry ma podobne a na plus jest to ze jest sliczny i ma bajer auto regulacje jasnosci przez co zmniejasza pobór prądu.
ALE JAK Z WYTRZYMAŁOŚCIĄ LG bo nie chce zmieniac tv za 3 lata czy to wadliwy sprzęt czy nie?

Iomi

New member
slaweczko129 napisał:
czemu LG ? przeciez Sharp to japoniec czyż nie powinien wiecej wytyrzymac ?
ja tez chce lg bo parametry ma podobne a na plus jest to ze jest sliczny i ma bajer auto regulacje jasnosci przez co zmniejasza pobór prądu.
ALE JAK Z WYTRZYMAŁOŚCIĄ LG bo nie chce zmieniac tv za 3 lata czy to wadliwy sprzęt czy nie?

Ja Ci powiem tak. Z tv to trochę dziwna sprawa silą rzeczy za 3 lata będziesz musiał tv zmienić(rozwój nowej technologii). Nie jest wykluczone że Sharp i Lg współpracują ze sobą( kto sporo czyta ten wie o co biega). LG zamierza rozwijać LCD z kolei Samsung idzie w OLED. Jeżeli chodzi o wadliwość to ze swoich doświadczeń mogę Ci powiedzieć, że wadliwy nie jest. Jak poszperasz tutaj na forum możesz się spotkać z różnymi zdaniami ja jestem przychylny seri scarlet.:) Pozdrawiam.

Do góry